Fără curent noaptea, fără trenuri electrice, fără aer condiționat. Măsurile luate de Ucraina, confruntată cu o criză energetică din cauza atacurilor rusești

Fără curent noaptea, fără trenuri electrice, fără aer condiționat. Măsurile luate de Ucraina, confruntată cu o criză energetică din cauza atacurilor rusești

Autoritățile ucrainene au implementat mai multe măsuri pentru a reduce consumul de energie electrică, în timp ce țara se confruntă cu o capacitate energetică scăzută istorică cauzată de atacurile ruse asupra infrastructurii critice, relatează CNN.

„Pentru a îmbunătăți situația în sistemul energetic, lucrăm din două unghiuri în același timp. Restabilim și extindem producția, în timp ce reducem consumul”, a explicat premierul ucrainean Denis Șmîhal.

Printre măsuri: limitarea circulației a trenurilor electrice și închiderea aparatelor de aer condiționat în sediile guvernului și birourile administrative regionale, „Vor opri utilizarea aerului condiționat și a iluminatului exterior la clădiri și zonele învecinate”, a adăugat premierul de la Kiev.

Agențiile de aplicare a legii, sistemul judiciar și alte agenții guvernamentale sunt, de asemenea, încurajate să ia măsuri similare.

Compania națională de căi ferate ucrainene Ukrzalizniția a anunțat, joi, că schimbă temporar programul trenurilor electrice suburbane pentru a economisi energie. Unele trenuri vor înceta să circule, în timp ce altele vor circula mai rar. 

Iar utoritățile locale vor limita iluminatul stradal pe timp de noapte. Sâmbătă, 8 iunie, de exemplu, vor fi în vigoare întreruperi ale curentului de la 00,00 la 05,00 și de la 16,00 la 24,00. a anunțat serviciul de presă Ukrenergo, citat de Ukrainska Pravda.

Aproape jumătate din capacitatea energetică disponibilă a Ucrainei a fost deteriorată sau distrusă ca urmare a atacurilor rusești, potrivit CEO-ului operatorului de rețea electrică din Ucraina, Volodimir Kudrițki.

Organizația Națiunilor Unite a înregistrat 24 de atacuri asupra instalațiilor energetice ucrainene numai în luna mai.

Foto: Profimedia

  

  

Please follow and like us:
Pin Share