Europeni din toate țările, votați românește!

RMAG news

Mai sunt puține ore până când, votând românește, cu nostalgia unor versuri de “grupa mică” din anii cincizeci ai secolului trecut, cu “partidele astea două”, românii “vor clădi o țară nouă!

Strategia pentru stabilitate a politicienilor români uimește, prin simplitate și eficiență, ansamblul cetățenilor Europei Unite cărora nici măcar prin minte nu le-a trecut modalitatea anihilării democratice a formațiunilor extremiste: crearea Partidului Unic, prin contopirea de facto a “dreptei” și a “stângii”. PSD și PNL pot fi nu doar nominalizate, ci chiar declarate câștigătoare fără rival ale unui potențial Premiu Nobel pentru… stabilitate politică.

Teoretic, unirea “dreptei” și a “stângii” ar trebui să se materializeze într-o orientare de “centru” și într-un program politic corespunzător. În realitate, în ciuda unui echilibru acceptabil al ponderii corporale a liderilor celor două partide conducătoare, balanța demonstrează un dezechilibru rău prevestitor pentru PNL, căruia nu-i rămâne altă variantă decât de a deveni cel de-al patrulea trandafir în buchetul PSD!

Spre deosebire de celelalte popoare ale Uniunii, românii au fost scutiți de stresul analizării programelor politico-economic-administrative ale candidaților pentru Primării și Strasbourg. Motivul? Simplu: au fost sublime, dar au lipsit cu desăvârșire! Succesul fulminant al proiectului prezidențial “România educată” a permis formularea unor promisiuni de campanie cărora cu greu le-ar putea cineva rezista.  Voturile armatei de rezervă a votanților – pensionarii – au fost asigurate în schimbul “pensiilor mai mari” și a “prețurilor mai mici”. Sigur, puțini își închipuie acum că, după uimirea cu care au ascultat istorica declarație privind necesitatea “trecerii de la fapte la vorbe”, românii vor retrăi drama eroului din “Două Loturi” după ce, constatând că, de fapt, pensiile vor fi mai mici, iar prețurile mai mari,  asemeni domnului Lefter (ce nume inspirat!) vor parafraza amar “vice-versa”!

Cu siguranță, românii vor vota “românește”, iar dacă nu vor vota toți “românește”, vor vota alți români pentru ei. Cei peste nouăsprezece milioane de alegători de pe liste asigură suficiente… rezerve docile!

“Pas cu pas”, dar neașteptat de rapid, România se întoarce nu la dreapta, nu la stânga ci… înapoi!

P.S.  De neiertat neglijența de a nu promova campania “pensii mari, prețuri mici” la nivel european. De la Riga până la Lisabona, europenii vor fi votat cu Tudose și Rareș Bogdan.

 

The post Europeni din toate țările, votați românește! appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share