Încă un mesaj RO-Alert din cauza vijeliei din Capitală: „Alertă extremă” / Cod galben în patru județe

Încă un mesaj RO-Alert din cauza vijeliei din Capitală: „Alertă extremă” / Cod galben în patru județe

UPDATE: Autoritățile au emis un nou mesaj RO-Alert, sâmbătă, din cauza vijelile din Capitală.

„Alertă Extremă. Avertizare meteo – intensificări ale vântului, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale care vor cumula local 25-30 l/mp. Perioada de manifestare 17.00-18.00. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!”, se arată în noul mesaj RO-Alert.

Știrea inițială: Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă pentru București și alte 4 județe, valabile pentru după-amiaza zilei de 8 iunie 2024. De asemenea, a fost emis și un mesaj RO-Alert pentru a avertiza cetățenii despre condițiile meteorologice extreme.

Fenomenele meteorologice semnalate sunt intensificări ale vântului, vijelii puternice, descărcări electrice frecvente și grindină.

RO-Alert de vreme severă în București

Cod Portocaliu: valabil de la ora 15:42 până la ora 16:30, avertizând despre grindină de dimensiuni medii, descărcări electrice frecvente și intensificări ale vântului. Recomandările includ evitarea deplasărilor și adoptarea măsurilor de autoprotecție.
Cod Galben: valabil de la ora 15:40 până la ora 16:30, semnalează descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse ce pot acumula între 15 și 25 l/mp, și vijelie.

„Alertă extremă! Avertizare meteo-intensificări ale vântului, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină. Perioada de manifestare 15.42-16.30. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!”, este mesajul transmis de ISUBIF pentru București.

Județul Ilfov

A fost emis un cod galben de vreme severă și în zonele limitrofe Capitalei: Buftea, Periș, Gruiu, Balotești, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Tunari și Corbeanca, Dascălu, valabil de la ora 15:30 până la ora 16:30, cu previziuni de descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care pot acumula între 15 și 20 l/mp, și vijelie.

Județul Alba

Codul galben este valabil de la ora 15:10 până la ora 16:30, pentru Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Teiuș și alte localități din județ, unde se așteaptă descărcări electrice, averse ce pot depăși 15-25 l/mp, intensificări ale vântului și grindină de dimensiuni mici.

Județul Giurgiu

Avertizarea este valabilă de la ora 14:55 până la ora 16:00, pentru localități inclusiv Giurgiu și Comana, cu previziuni de descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse ce pot acumula între 15 și 20 l/mp, și intensificări ale vântului.

Județul Suceava

Codul Galben vizează Fălticeni, Gura Humorului,  Cornu Luncii și alte localități, valabilă de la ora 14:30 până la ora 16:00, cu așteptări de averse ce pot acumula peste 20-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Autoritățile recomandă evitarea deplasărilor neesențiale și luarea măsurilor de autoprotecție în timpul acestor fenomene meteo severe.

Please follow and like us:
Pin Share