Mara Mareș (PNL): „Președintele Iohannis se află în cursa pentru șefia NATO, deci nu este cazul să discutăm despre alte funcții” (VIDEO)

Mara Mareș (PNL): „Președintele Iohannis se află în cursa pentru șefia NATO, deci nu este cazul să discutăm despre alte funcții” (VIDEO)

Candidata PNL la alegerile europarlamentare Mara Mareș a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că președintele Klaus Iohannis rămâne înscris în continuare în cursa pentru șefia NATO, chiar dacă s-ar potrivi pentru orice altă funcție de top la nivel internațional:

“Președintele Iohannis astăzi se află în cursa pentru șefia NATO, deci nu este cazul să discutăm despre alte funcții, deși s-ar potrivit la multe alte funcții importante la nivel european și internațional pentru că se bucură de un respect foarte mare în rândul liderilor europeni și internaționali. Așadar, dacă va fi o variantă vreodată sunt convinsă că va fi una foarte bună. La acest moment nu discutăm despre asta, președintele Iohannis este în competiție pentru șefia NATO”, a spus Mara Mareș, întrebată dacă Klaus Iohannis vizează funcția de comisar european pentru apărare.

Mara Mareș a vorbit și despre șansele României de a intra în Schengen. În acest sens, aceasta a precizat că opoziția Austriei ține de situația politică internă de la Viena:

“În primul rând, cred că e important să apreciem faptul că deja ne bucurăm de un succes de etapă cu privire la aderarea la Spațiul Schengen, și anume intrarea în Air Schengen care nu este puțin lucru, iar efectele le simțim deja. Legat de Schenegen terestru, România îndeplinește toate criteriile de aderare de multă vreme deja. Problema nu este la noi, în niciun caz, problema este la Austria care duce o politică internă în care acest subiect a fost transformat într-un subiect electoral…Vestea bună este că în luna septembrie au loc alegeri parlamentare în Austria și se va epuiza acest subiect pe care îl au pe scena internă și am speranțe că după aceea vor înțelege și ei că este nedrept să ne țină la poarta Schengen și că e timpul să intrăm și noi”.

Please follow and like us:
Pin Share