Cel puţin 274 de palestinieni au fost ucişi în raidul israelian de sâmbătă de la Al-Nuseirat, anunţă Hamas

Cel puţin 274 de palestinieni au fost ucişi în raidul israelian de sâmbătă de la Al-Nuseirat, anunţă Hamas

Cel puţin 274 de palestinieni au fost ucişi şi 698 răniţi în raidul de sâmbătă al armatei israeliene în tabăra Al-Nuseirat, de unde au fost extraşi în viaţă patru ostatici israelieni, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Gaza, controlat de Hamas, informează Reuters, citată de News.ro.

Sâmbătă seara, bilanţul indicat de Hamas se ridica la 210 morţi. Pe de altă parte, Al-Qassam, brigăzile armate ale Hamas, au afirmat sâmbătă că unii ostatici au fost ucişi în operaţiunea israeliană de eliberare a lor desfăşurată în tabăra Nuseirat, informaţii care nu pot fi verificate.

Cei patru ostatici au fost salvați de armata israeliană de la Al-Nuseirat, centrul Gazei, în urma unei operațiuni în forță, „Semințele verii”, care a fost planificată de câteva săptămâni.

În total, autorităţile din Fâşia Gaza, aflate sub controlul Hamas, estimează că cel puţin 37.084 de palestinieni au fost ucişi şi 84.494 răniţi de la 7 octombrie 2023, punctul de plecare al ofensivei lansate după atacul Hamas din sudul Israelului.

FOTO: Hepta

  

  

Please follow and like us:
Pin Share