Ion Doldurea, tatăl patronului stației GPL care a explodat la Crevedia, reales primar la Caracal

Ion Doldurea, tatăl patronului stației GPL care a explodat la Crevedia, reales primar la Caracal

Actualul primar al municipiului Caracal, Ion Doldurea (PSD), conduce detaşat în cursa pentru un nou mandat la Primăria Caracal, conform rezultatelor parţiale citate de News.ro.

În municipiul Caracal, după numărarea a 72,6% din voturi, conduce detasat Ion Doldurea de la PSD, cu 69%. El este urmat de Luminţa Popescu, de la PNL, cu 19%.

Fiul lui Doldurea, Ionuț Doldurea, este unul dintre acționarii firmei Flagas SRL, care deţinea staţia GPL de la Crevedia, unde s-au produs, pe 26 august 2023, explozii soldate cu șase decese şi peste 50 de răniţi, printre care mulţi pompieri.

Potrivit autorităților, stația GPL funcționa ilegal în Crevedia, a fost amendată de mai multe ori, iar în 2020 i-a fost retrasă autorizația de funcționare.

Imediat după explozii, Ion Doldurea a confirmat, pentru România TV, că stația GPL în care a avut loc tragedia aparținea fiului său, iar despre pompierii răniți, a spus „e problema lor”. Ulterior, edilul și-a cerut scuze pentru modul în care s-a exprimat, într-un mesaj postat pe Facebook.

Foto: Colaj: Gazeta Oltului / Inquam Photos / Octav Ganea

  

  

Please follow and like us:
Pin Share