Cine sunt europarlamentarii AUR care merg la Bruxelles. Câți eurodeputați din partidul lui Simion ajung în Parlamentul European

Cine sunt europarlamentarii AUR care merg la Bruxelles. Câți eurodeputați din partidul lui Simion ajung în Parlamentul European

Alianța pentru Unirea Românilor, AUR, a obținut un scor de 15% la alegerile pentru Parlamentul European. Partidul condus de George Simion ar putea trimite următorii eurodeputați în legislativul UE: Cristian-Vasile Terheș, Claudiu-Richard Târziu, Gheorghe Piperea, Maria-Georgiana Teodorescu, Adrian-George Axinia, Șerban Dimitrie Sturdza.

Cristian Terheș, conservatorul creștin

Președintele Partidului Național Conservator Român (PNCR) este în fruntea listei AUR la alegerile pentru Parlamentul European. Născut în 1978, la Zalău, Cristian Terheș a studiat, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, teologia, pe care a practicat-o ca preot-greco catolic. În SUA, Terheș a studiat jurnalismul (Fullerton College, California) și comunicarea (Santiago Canyon College, California)

A fost europarlamentar pe lista PSD (2019) dar a părăsit partidul și s-a înscris în PNȚCD (2020) dar a părăsit și această formațiune politică (2022) și s-a înscris (2023) în Partidul Național Conservator Român, unde a fost ales și președinte (10 debembrie 2023).

„Nu suntem vasalii nimănui”

Ca europarlamentar, Cristian Terheș a militat pentru „dreptul națiunilor” conservatoare de a li se auzi vocea în instituțiile din Bruxelles. „Nu suntem vasalii nimănui şi vom face auzită vocea naţiunii române la Bruxelles”, declara Terheș

„E important pentru România să aibă în iunie 2024 cât mai multe voci naţional-suveraniste, conservatoare, creştin-democrate în Parlamentul European care să apere interesul naţiunii române. Venim în faţa dvs cu o listă de profesionişti care, înainte de a intra în politică, s-au realizat profesional în domeniile lor. Şi cred că aici este principala şi cea mai importantă diferenţă între noi şi ceilalţi. Dacă ceilalţi folosesc politica ca ocazie de a face bani, în cazul nostru oameni care s-au realizat profesional în domeniile lor, vor ca din binecuvântarea pe care au primit-o din partea lui Dumnezeu să dea înapoi ţării”, a declarat Cristian Terheş.

Cristian Terheș s-a remarcat prin luări de poziție care susțineau familia tradițională, formată dintr-un bărbat și o femeie, susțineau interzicerea avortului „care subminează fundamentul Uniunii Europene, care a fost creeată pentru a proteja viața”.

Totodată, Terheș a avut discursuri critice împotriva minorităților sexuale și a susținut „educația tradițională” a copiilor în școli.Cristian Terheș este și adeptul liniei dure pe care, spun el, trebuie să o adopte România în raport cu Comisia Europeană și cu Parlamentul European, pledând pentru negocieri în stilul Ungariei și Poloniei cu executivul și legislativul europene.

Claudiu Târziu, militantul

Claudiu Târziu s-a născut în 1973, la Bacău. A absolvit liceul „Anghel Saligny” din municipiu, a studiat dreptul la Universitatea „Mihai Eminescu” din Iași, a absolvit SNSPA (comunicare și relații publice) și a avut și o activitate susținută în diferite cotidiane și săptămânale din presă.

Lansează, împreună cu George Simion, platforma AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), în 2019, care deseori a fost descrisă ca având discursuri naționaliste, populiste, eurosceptice și critice la adresa minorităților sexuale.

Președinte al Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu consideră, potrivit unora, că religia nu trebuie separată de politică și că ortodoxia este unul din fundamentele identității naționale a României.

Târziu a avut la rândul lui discursuri critice despre Parlamentul European și despre Comisia Europeană, spunând că la Bruxelles se țes conspirații care fac din națiuni niște pioni mutați pe scena intreselor marilor puteri din vest, care dictează și care vor să șteargă identitatea națională.

„Ce devine, pe zi ce trece, UE? Devine un suprastat centralizat, condus de o birocraţie nealeasă de nimeni, dar impusă şi controlată de capitalele câtorva naţiuni puternice. De aici rezultă şi tratamentul diferenţiat între statele membre: nou-veniţii sunt dezavantajaţi faţă de nucleul vechi al organizaţiei. Cât despre birocraţia UE, aflată în principal sub cupola Comisiei Europene, aceasta forţează preluarea atributelor esenţiale ale guvernelor naţionale, astfel încât suveranitatea statelor să fie redusă până la suprimare”, declara Târziu.

Claudiu Târziu a exprimat, de asemenea, păreri negative despre minoritățile sexuale, comunitățile LGBT, dreptul la avort și despre vaccinurile din perioada pandemiei Covid-19.

Gheorghe Piperea, avocatul

Gheorghe Piperea s-a născut în 1970 la Singureni (județul Giurgiu). Studiază la Facultatea de Drept din București și la Institutul Național al Magistraturii, la aceeași facultate. Devine un avocat foarte cunoscut, specializat pe cazuri de insolvență, capital, protecția consumatorilor, firme comerciale, dreptul în transport etc.

Popularitatea lui Gheorghe Piperea a devenit și mai mare în timpul pandemiei Covid-19, când a avut discursuri împotriva vaccinării și a restricțiilor impuse la acea perioadă.

„Eu am votat. Vă îndemn să mergeţi şi voi la vot, dacă vreţi să contribuiţi la schimbare. Şi, când votaţi, reamintiţi-vă că data trecută am votat cu masca pe figură”, a declarat, duminică, 9 mai, Piperea.

Anul trecut, Gheorghe Piperea s-a înscris în partidul AUR și a fost desemnat coordonatorul campaniei AUR pentru alegerile europarlamentare, unde ocupă locul al treilea pe lista partidului.

Maria-Georgiana Teodorescu

Maria-Georgiana Teodorescu, aflată pe poziția 4 a listei AUR pentru Parlamentul European, a studiat Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Pe pagina sa Facebook, se prezintă ca avocat titular la Cabinetul Maria-Georgiana Teodorescu și lector universitar la Universitatea Titu Maiorescu din București

Maria-Georgiana Teodorescu a reluat discursurile suveraniste ale partidului AUR. „România este umilită din nou și nu este acceptată în spațiul de liberă circulație Schengen. Falșii politicieni trimiși în Parlamentul European sunt niște slugi obediente care au vândut ieftin interesul nostru național”, spunea ea.

Totodată, candidata partidului lui George Simion a pledat pentru menținerea „familiei tradiționale” și împotriva minorităților sexuale. „Nu ne dorim educație sexuală progresistă. Nu ne dorim ca Europa să devină precum Sodoma și Gomora, pedepsite pentru desfrâul cetățenilor”, spunea ea.

Adrian Axinia

Născut în 1977 la Focșani (Vrancea) Adrian-George Axinia este din 2020 deputat din partea AUR și este al cincilea pe lista partidului la alegerile europarlamentare, fiind și vicepreședinte AUR. Absolvent al Facultății de Inginerie în Limbi Străine a Universității Tehnice de Construcții București în 2011, Axinia a avut discursuri împotriva președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și împotriva progresismului, care „ a devenit ideologia dominantă a UE”.

„Proiectul european trebuie să cunoască o restartare şi personaje precum Ursula von der Leyen nu vor face altceva decât să decredibilizeze Uniunea Europeană şi să facă rău cetăţenilor”, spunea Adrian Axinia.

Prințul Serban Dimitrie Sturdza

Pe lista AUR la europarlamentare figurează și prințul Serban Dimitrie Sturdza, descendent al uneia din cele mai importante familii cu „sânge albastru” din România. Cunoscut pentru tenacitatea cu care a încercat să-și recapete averea familiei, după ce a fost confiscată de regimul comunist în 1948. „Revendicările sunt un lucru firesc, fac parte din dreptatea noastră. Au aparţinut bunicilor şi strămoşilor noştri şi este firesc să căutăm să le recuperăm”, spunea Sturdza. Serban Dimitrie Sturdza spune că partidul AUR nu este unul extremist și anti-european, ci doar militează pentru păstrarea tradițiilor și moșteniri culturale ale neamului. „Valorile noastre sunt fundamentale”, spune el.

Please follow and like us:
Pin Share