Ce se întâmplă cu Celine Dion după ce a fost diagnosticată cu o boală cruntă: “Fie mă deconectez și se termină”

Ce se întâmplă cu Celine Dion după ce a fost diagnosticată cu o boală cruntă: “Fie mă deconectez și se termină”

Celine Dion se luptă cu o boală incurabilă. Cântăreața de origine canadiană vorbește despre modul în aceasta se manifestă în viața ei cotidiană.

Ce se întâmplă cu Celine Dion după ce a fost diagnosticată cu o boală cruntă

În 2022, viața celebrei cântărețe s-a schimbat radical după ce a fost diagnosticată cu o boală extrem de rară, sindromul persoanei rigide. Vedeta a vorbit recent despre simptomele care îi fac viața un calvar.

Din cauza acestei afecțiuni, Celine Dion a fost nevoită să-și anuleze toate concertele. Boala nu îi mai permitea să-și folosească corzile vocale pentru a cânta, așa cum era obișnuită.

După apariția recentă de la Grammys Awards 2024, unde i-a înmânat premiul lui Taylor Swift, artista a acordat primul ei interviu televizat după diagnosticare.

Celine a vorbit deschis cu Hoda Kotb, într-un reportaj exclusiv pentru NBC News, despre dificultățiile acestei boli pentru care nu există remediu. Vedeta se luptă cu spasme musculare atât de puternice încât i-au provocat ruperea coastelor.

„Am avut coaste rupte la un moment dat, pentru că uneori, când este foarte severă…” Dion a fost întreruptă de Hoda care a întrebat șocată: „Poţi să ai spasme atât de puternice încât să ţi se rupă o coastă?”, iar Dion a încuviinţat, potrivit stirileprotv.ro.

Cântăreața a dezvăluit cum spasmele musculare de la nivelul gâtului o sufocă literalmente, comparând senzația cu aceea de a fi strânsă de gât: “este ca şi cum cineva te strangulează, ca şi cum cineva îţi împinge laringele”. De aceea, îi este foarte greu să cânte și poate vorbi doar la un anumit ton. “Dar poate fi, de asemenea, în zona abdominală, în coloana vertebrală, în coaste”, a adăugat ea.

Celine Dion se confruntă cu o boală rară care îi provoacă spasme musculare

De asemenea, ea nu se mai poate bucura de gătit deoarece degetele îi rămân blocate într-o anumită poziție. “Este o crampă, dar este ca şi cum ar fi într-o poziţie în care, parcă, nu le poţi debloca”, a spus artista, în cadrul interviului.

În ciuda provocărilor, Dion rămâne optimistă și este determinată să înfrunte această boală. Artista face terapie fizică şi vocală de cinci ori pe săptămână, conform unui interviu acordat revistei Vogue France.

“La început m-am întrebat: de ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? Este vina mea?”, a spus ea. “Viaţa nu îţi dă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăieşti! Am această boală dintr-un motiv necunoscut. După cum văd eu lucrurile, am două opţiuni. Fie mă antrenez ca un atlet şi muncesc foarte mult, fie mă deconectez şi se termină, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în faţa oglinzii şi îmi cânt.

Am ales să lucrez cu tot corpul şi sufletul meu, din cap până în picioare, cu o echipă medicală. Vreau să fiu cât mai bună. Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel! … Am această forţă în mine. Ştiu că nimic nu mă va opri”, a declarat Celine, conform sursei citate.

Celine Dion a anunțat că intenționează să se întoarcă în lumina reflectoarelor. Ea va lansa un documentar despre boala ei intitulat “I Am: Celine Dion” care va fi disponibil pe Prime Video, începând cu data de 25 iunie.

Please follow and like us:
Pin Share