Planta populară care poate ucide bacteriile pe loc. Multe gospodine o folosesc în bucătărie, fără să știe efectele sale

Planta populară care poate ucide bacteriile pe loc. Multe gospodine o folosesc în bucătărie, fără să știe efectele sale

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că plantele au mult mai multe proprietăți decât ne-am aștepta. Ceea ce nu știu multe gospodine este că unele plante pe care le folosesc în zi de zi în bucătărie, pot acționa și ca un antibiotic natural.

Planta populară care poate fi folosită pe post de antibiotic natural

De obicei, plantele aromatice sunt folosite cel mai des în bucătărie pentru a adăuga un plus de aromă și savoare preparatelor. Însă, multe dintre ele sunt mult mai utile decât ar crede românii. Deși poate părea greu de crezut, o plantă populară poate acționa în orice moment ca un antibiotic natural.

Planta minune pe care o cunosc și o folosesc mulți români este cimbrul. Desigur, nu vorbim de cimbrul de cultură, ci de cel care crește spontan. Potrivit specialiștilor, cimbru este o adevărată comoară.

Cimbrul spontan acționează ca un antibiotic și este eficient împotriva a peste 130 de bacterii. Acesta este bogat în uleiuri esențiale și, în ciuda dimensiunii sale mici, este una dintre cele mai puternice plante de pe planetă.

Cimbrul poate fi folosit pe post de antibiotic, în special de persoanele care au probleme respiratorii. Această plantă acționează ca un bun expectorant, ceea ce ajută la desfundarea căilor respiratorii.

Beneficiile consumului de cimbru, fie în preparate, fie sub formă de infuzie

De asemenea, cimbrul care crește spontan fluidizează și secrețiile bronșice. Pentru ca acesta să își facă efectul, este suficientă prepararea unui ceai.

Pentru asta, aveți de nevoie de o lingură de cimbru la o cană de apă clocotită. Sunt suficiente 4 -5 minute pentru ca planta să fie infuzată. Specialiștii recomandă minim 2 căni pe zi de ceai de cimbru. Persoanele care se confruntă cu tuse productivă pot crește doza la 3 căni pe zi.

Beneficiile cimbrului pentru organism nu se opresc aici. Această plantă minune ajută la neutralizarea radicalilor liberi, ceea ce înseamnă că ține la distanță anumite boli cronice. Studiile au demonstrat că cimbrul reduce riscul de apariție al bolilor de inimă sau al cancerului.

Cimbrul conține vitamina A, vitamina C și fier care ajută la întărirea sistemului imunitar. Cu un sistem imunitar puternic, organismul devine mult mai rezistent la infecții.

Folosit în diverse preparate, așa cum știu cel mai bine gospodinele, cimbrul îmbunătățește semnificativ digestia. Uneori, aceasta poate fi folosit inclusiv pentru calmarea durerilor abdominale sau pentru a trata indigestia.

Please follow and like us:
Pin Share