Dominic Fritz, despre „rezultatele dureroase pentru USR”. Cum comentează primarul Timișoarei demisia lui Cătălin Drulă

Dominic Fritz, despre „rezultatele dureroase pentru USR”. Cum comentează primarul Timișoarei demisia lui Cătălin Drulă

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a vorbit, luni seara, despre „rezultatele dureroase” ale USR și despre demisia președintelui partidului, Cătălin Drulă, în urma scorului slab la alegerile din 9 iunie.

Demisia lui Drulă, „un gest foarte rar în politică”

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, a spus, luni, seara, că demisia președintelui USR, Cătălin Drulă, este „un gest rar de asumare” în politica românească. Dominic Fritz a precizat că nu va candida pentru „nici o funcție în stat” anul acesta, subliniind și rezultatele slabe ale USR la alegerile din 9 iunie.

„Am explicat că nu voi candida la nicio funcție în stat în acest an, tocmai am fost reales primarul Timișoarei, asta e pasiunea mea, promisiunea mea pentru timișoreni, voi face totul ca să duc acest mandat patru ani. Nu e vorba de altă funcție, dar în același timp, rezultatele pentru USR sunt dureroase și necesită cumva o nouă energie. Îl respect enorm pe Cătălin Drulă pentru un gest pe care l-a făcut, foarte rar în politică, asumat, răspunderea politică pentru acest rezultat. A făcut un pas în spate”, a declarat primarul Timișoarei la Digi 24.

„Îmi asum o candidatură la președinția partidului”

Dominic Fritz a spus și că „își asumă” să candideze la conducerea USR, spunând că Cătălin Drulă va convoca alegeri pentru un nou lider al partidului. Luni, primarul Timișoarei a declarat și că este nevoie de un președinte de dreapta la conducerea țării.

„Fără să fi fost asta un plan al meu, îmi asum o candidatură pentru a prelua președinția partidului. E nevoie de un proiect de coagulare.  Drulă nu și-a dat demisia pe loc, ci a anunțat că va convoca alegeri pentru nou președinte. Când și-a asumat răspunderea politică, asta presupune o coresponsabilitate pentru acest rezultat dureros. Toți trebuie să ne întrebăm de ce nu am ajuns cu mesajele noastre la alegători.  Strategia PSD – PNL de comasare a alegerilor a degenerat votul politic și a funcționat. Nu putem permite ca PSD să preia toată puterea în stat”, a spus Fritz.

Luni, Cătălin Drulă a afirmat că Dominic Fritz face parte din acei oameni și lideri „puternici” care pot duce mai departe USR, victoria lui Fritz la Timișoara demonstrând că PSD și PNL „pot fi înfrânte”.

„Pentru mine, în întreaga viață, asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum rezultatul de ieri al alegerilor și voi convoca în USR alegeri pentru un nou președinte în cel mai scurt timp. Le mulțumesc membrilor USR. A fost un efort de campanie enorm. Am făcut mii și mii de kilometri, am dus mesajul nostru în toate colțurile țării și în Diaspora. Le mulțumesc tuturor românilor care ne-au votat. Luptele cele mai importante – prezidențiale și parlamentare – continuă în toamnă”, a spus Drulă.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share