Radu Mihaiu depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2. „Se vede cu ochiul liber cum se încearcă fraudarea alegerilor”

Radu Mihaiu depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2. „Se vede cu ochiul liber cum se încearcă fraudarea alegerilor”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, acuză o fraudare a alegerilor din sectorul 2 și anunță că va depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice.

„Am crezut că situația de la Sectorul 2 se poate închide civilizat, dar deja abuzurile sunt de nepermis. Depunem plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice. Legea nu poate fi călcată în picioare din interese politice! Nu se poate trece cu forța peste comisia din secție care declară în scris că rezultatul este viciat flagrant”, a scris Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

Actualul edil de la sectorul 2 mai spune că „se vede cu ochiul liber cum este încercată fraudarea alegerilor de la Sectorul 2” şi adaugă că va extinde plângerile la mai multe secţii unde tot procesul de vot este îndoielnic, „cu buletine preștampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe președinții nedormiți”.

„Iar cel mai grav, pe secțiile închise (multe forțat), există 504 voturi exprimate care nu se regăsesc nicăieri. Repet, ca să fie clar, 504 oameni au votat, dar opțiunea lor nu apare de niciun fel”, a mai scris edilul.

Mai devreme, tot pe Facebook, Radu Mihaiu a susținut că la una dintre secţii s-a făcut o eroare ce poate fi rezolvată prin renumărarea voturilor şi a solicitat Biroului Electoral Central să intervină în acest caz.

Radu Mihaiu, candidat al Alianţei Dreapta Unită pentru un nou mandat la sectorul 2, a obținut 42,63% din voturi, în vreme ce Rareş Hopincă, candidatul Alianţei electorale PSD – PNL, a câștigat alegerile cu 43,27%, conform datelor centralizate.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share