Florin Niță, în top trei cei mai ineficienți portari convocați la EURO 2024! Unde se situează Horațiu Moldovan

Florin Niță, în top trei cei mai ineficienți portari convocați la EURO 2024! Unde se situează Horațiu Moldovan

EURO 2024 este aproape de început, fiind cu doar trei zile înainte de meciul de deschidere, Germania – Scoția. Selecționerul Edi Iordănescu ar putea începe campania de pe teritoriul neamț cu Florin Niță titular.

Florin Niță, bronz pentru ineficiență

FANATIK a analizat statisticile tuturor portarilor care vor fi, cel mai probabil, titulari la naționalele lor la EURO. Florin Niță și Horațiu Moldovan au fost incluși în top, totul pentru o analiză comparativă.

Portarul care ar putea apăra buturile României la turneul final se dovedește a fi unul dintre cei mai puțin eficienți. Florin Niță are statistici îngrijorătoare cu privire la media golurilor primite pe meci, dar și a șanselor de a menține poarta intactă.

Martin Dubravka, viitorul adversar al naționalei și portarul titular al Slovaciei, are cele mai multe goluri primite, în medie, de 1.6 per meci. Argintul a fost prins de alt viitor adversar, portarul Belgiei, Koen Casteels, cu 1.48 goluri primite pe meci, în medie.

Florin Niță se află pe poziția a treia în clasamentul portarilor care primesc cele mai multe goluri per meci, cu 1.4 goluri. Situația este paradoxală, întrucât cei mai slabi trei portari de la EURO fac parte din grupa României!

Horațiu Moldovan ocupă o poziție mediană, încasând, în medie, doar 1.08 goluri pe meci. Interesant de spus este că toate golurile provin din postura de portar al Rapidului, întrucât nu a debutat pentru Atletico Madrid.

Martin Dubravka (Slovacia) – 1.6 goluri primite pe meci
Koen Casteels (Belgia) – 1.48 goluri primite pe meci
Florin Niță (România) – 1.4 goluri primite pe meci
Jordan Pickford (Anglia) – 1.28 goluri primite pe meci
Jan Oblak (Slovenia) – 1.25 goluri primite pe meci
Elhan Kastrati (Albania) – 1.25 goluri primite pe meci
Mike Maignan (Franța) – 1.23 goluri primite pe meci
Bart Verbruggen (Belgia) – 1.22 goluri primite pe meci
Angus Gunn (Scoția) – 1.20 goluri primite pe meci
Gregor Kobel (Elveția) – 1.11 goluri primite pe meci

Șansele de a menține poarta intactă

Florin Niță ocupă o pozițe îngrijorătoare și în clasamentul frecvenței meciurilor fără gol primit de cluburile lor. Romanul ocupă iar poziția a treia, sub portarul Belgiei, Casteels, dar și Kasper Schmeichel, goalkeeper-ul Danemarcei.

Casteels domină clasamentul cu o șansă de doar 18.5% de a termina meciurile fără gol primit. Kasper Schmeichel trebuie să joace patru meciuri complete pentru a avea un meci fără gol primit, conform mediei, 25%.

Portarul român de 36 de ani are tot 25,7% șanse de a nu primi gol în meciurile în care este integralist. În schimb, Horațiu Moldovan stă mult mai bine și la acest capitol, fiind al șaselea portar din clasament, cu 43,6% șanse de a menține poarta intactă.

Koen Casteels (Belgia) – 18.5%
Kasper Schmeichel (Danemarca) – 25%
Florin Niță (România) – 25.7%
Bart Verbruggen (Olanda) – 25.9%
Martin Dubravka (Slovacia) – 26.6%
Elhan Kastrati (Albania) – 27.7%
Jan Oblak (Slovenia) – 29.6%
Gregor Kobel (Elveția) – 30.9%
Angus Gunn (Scoția) – 32.5%
Jordan Pickford (Anglia) – 33.3%

Horațiu Moldovan, cel mai cuminte portar titular

Horațiu Moldovan este cel mai cuminte portar de la EURO 2024, întrucât nu a obținut de-a lungul sezonului cartonaș. Portarul nu are nici măcar un galben primit, fiind în top trei alături de Jan Oblak și Dominic Livakovic.

Cei mai agresivi portari de la EURO 2024, conform statisticilor, sunt Mert Gunok, Jordan Pickford și Gianluigi Donnarumma. Gunok are 13% șansa de a primi un cartonaș pe meci jucat, iar Pickford și Donnaruma de 11%.

În timp ce, Florin Niță are o șansă de 8.5% de a primi un cartonaș pe parcursul jocurilor. De asemenea, FANATIK a ilustrat ca George Pușcaș este în top 5 cei mai ineficienți atacanți convocați la EURO.

Please follow and like us:
Pin Share