Aceasta este cea mai cumpărată mașină electrică din România. Vânzări record pentru acest model

Aceasta este cea mai cumpărată mașină electrică din România. Vânzări record pentru acest model

Care e cea mai cumpărată mașină electrică din România? O analiză recentă scoate la suprafață modelul pe care românii îl adoră. O mulțime de astfel de mașini au fost înmatriculate în ultimele luni de zile.

Aceasta este cea mai cumpărată mașină electrică din România

Tot mai mulți români optează pentru mașini electrice. Iar unele oferte sunt unele atât de tentante încât achiziția chiar merită. Și totuși care e modelul adorat de români și care a înregistrat vânzări record?

O analiză realizată de Lektri.co pe baza datelor de la finalul lunii aprilie arată că în România circulau atunci 45.248 de mașini electrice. Și se pare că dintre acestea, 4.962 au fost înmatriculate în primele patru luni ale acestui an.

Care este însă cea mai cumpărată mașină electrică din România? Un singur model s-a făcut remarcat. Surprinzător sau, nu este vorba despre un model produs de cei de la Dacia. De altfel producătorul oferă și pachete avantajoase de leasing pentru modelele sale.

Vânzări record pentru modelul Dacia Spring

Astfel, cea mai cumpărată mașină electrică din România rămâne Dacia Spring, arată sursa citată. Se pare că în primele patru luni ale anului, 1.490 de astfel de modele au fost înmatriculate.

Iar asta înseamnă 30% din totalul mașinilor electrice înregistrate în 2024. Ce alte mașini electrice mai preferă românii? Locul doi e ocupat de Tesla Model 3, în timp ce pe locul trei avem Tesla Model Y.

Și se pare că tot mai mulți români devin interesați de mașinile electrice. De altfel în fiecare lună, numărul vehiculelor înmatriculate a crescut semnificativ. Cum arată cifrele la nivel național?

Sursa citată arată că în luna ianuarie a fost înregistrată o creștere de 60% față de aceeași lună a anului trecut. De cealaltă parte, în luna februarie a fost înregistrat o creștere de doar 17%. Luna martie nu a fost una prea bună.

În cea de a treia lună din an a fost înregistrată o scădere de 25% a înmatriculărilor comparativ cu martie 2023. În luna martie însă, o creștere de 1,7% a fost raportată. Drept urmare, în primele patru luni ale acestui an au fost înmatriculate 4.962 de automobile electrice. Iar dintre acestea, arată sursa citată, 276 sunt vehicule comerciale ușoare LCV.

Please follow and like us:
Pin Share