Atacuri armate la Atlanta. Un bărbat a tras şi a rănit trei persoane, într-o zonă de restaurante, un om a fost împușcat mortal într-un autobuz

RMAG news

Un bărbat de 34 de ani, cu un cazier judiciar stufos, a împuşcat şi rănit trei persoane într-o populară zonă de restaurante din centrul oraşului Atlanta, statul american înainte de a fi împuşcat de un ofiţer de poliţie şi luat în custodie, au declarat autorităţile, relatează postul CNN, citat de News.ro. Într-un incident separat, o persoană a fost împușcată mortal într-un autobuz.

Poliţia a început să primească apeluri la scurt timp după ora locală 14,15, semnalând focuri de armă în zona de alimentaţie publică din Peachtree Center, un centru de spaţii de birouri şi magazine, a declarat şeful Poliţiei din Atlanta, Darin Schierbaum, într-o conferinţă de presă.

Victimele, toate trei în viaţă şi tratate la spitalele din zonă, sunt un bărbat de 47 de ani, o femeie de 69 de ani şi o femeie de 70 de ani. Se aşteaptă ca toţi să supravieţuiască, au declarat autorităţile.

Suspectul ar fi intrat în food court înarmat cu un pistol şi a avut o „scurtă altercaţie” cu o persoană înainte de a o împuşca, a declarat şeful Poliţiei, precizând ulterior că trăgătorul „a atacat fizic” persoana înainte de a o împuşca.

Suspectul a mai tras în alte două persoane care se aflau în zona de alimentaţie publică, a spus Schierbaum. A fost apoi confruntat de un ofiţer de poliţie din Atlanta, care nu era în timpul serviciului. Ofiţerul l-a confruntat şi l-a împuşcat pe suspect, rănindu-l Un al doilea ofiţer a ajutat la dezarmarea acestuia.

Suspectul este un infractor condamnat care a făcut închisoare pentru un jaf armat şi are „11 cicluri de arestări anterioare”, a declarat şeful Poliţiei.

La puţin peste două ore după ce a avut loc împuşcătura, un alt bărbat din Atlanta l-ar fi ameninţat cu arma pe şoferul unui autobuz de navetişti, conducând poliţia într-o urmărire la o oră de vârf, în timp ce mai mult de o duzină de pasageri au rămas în vehicul. Suspectul în acest caz a fost reţinut, iar o persoană care a fost găsită împuşcată în autobuz a murit, a declarat poliţia.

Autorităţile au declarat că nu cred că cele două incidente au legătură între ele.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share