Ultrașii, întâlnire de urgență cu un politician român pentru schimbarea Legii 4! Au participat și trei mari glorii din fotbalul românesc: „Au răspuns invitației mele”

Ultrașii, întâlnire de urgență cu un politician român pentru schimbarea Legii 4! Au participat și trei mari glorii din fotbalul românesc: „Au răspuns invitației mele”

Campionatul în Superliga s-a terminat și ne pregătim să fim cu ochii pe EURO 2024. Totuși, liderii mai multor galerii din campionatul României nu stau degeaba și luptă pentru schimbarea Legii 4.

Ultrașii, întâlnire de urgență cu un politician român pentru schimbarea Legii 4!

Protestul împotriva Legii 4 a pornit încă de la meciul dintre România și Liechtenstein, scor 0-0, când 15 galerii din țara noastră s-au unit pe stadionul Steaua. Acum, lucrurile au trecut la următorul nivel. Liderii galeriilor s-au întâlnit cu oameni influenți din politică și cu nume importante din sportul românesc, după cum scrie iAMsport.ro. Senatoarea Laura Mihaela Moagher a creat un grup de lucru, alături de cei menționați anterior, pentru a gândi un nou proiect de lege.

Sursa citată menționează că din grupul de lucru fac parte Ionel Dănciulescu (team manager CS Dinamo), Dani Coman (președinte FC Argeș), Rică Neaga (fost atacant Steaua), dar și mai mulți lideri de galerie (printre care Bocciu, de la Rapid). Aceștia s-au întâlnit marți cu senatoarea Laura Mihaela Moagher pentru noua lege care se va numi „Legea Suporterilor”.

Poza de grup după întâlnirea dintre senatoarea Laura Mihaela Moagher, membrii galeriilor, Ionel Dănciulescu, Dani Coman și Rică Neaga // Foto Facebook

Laura Mihaela Moagher, primea reacție despre schimbarea Legii 4!

La discuția avută în biroul senatoarei s-a discutat despre „Legea lui Mitică” și despre legislația internațională, dar și despre cum să scoată din uz Legea 4 apărută în 2008. Astăzi, senatoarea Laura Mihaela Moagher a avut și o primă reacție pe contul oficial de Facebook.

„Astăzi, am plăcerea de a sublinia importanța participării reprezentanților celor mai importante galerii de fotbal din România la o întâlnire esențială pentru viitorul sportului nostru. Sunt onorat că am avut alături de mine reprezentanți ai peluzei NORD Rapid, peluzei SUD Steaua, peluzei SUD Dinamo care prin vocea lor au reprezentat si celelalte galerii precum: Petrolul, UTA, Corvinul Hunedoara, Oțelul Galați, Universitatea Cluj, CFR Cluj, Poli Timișoara, Hermannstadt, Farul, CS Universitatea Craiova și FCU Craiova. Sper să nu fi uitat pe cineva!

Acești reprezentanți au răspuns invitației mele și au participat la o întâlnire pentru a discuta despre proiectul legislativ pe care l-am elaborat, menit să elimine neclaritățile legislative care au condus la abuzuri împotriva suporterilor. Am avut onoarea de a avea printre noi și jucători reprezentativi ai acestor echipe, inclusiv foste glorii ale fotbalului românesc precum Dani Coman, Rică Neaga și Ionel Dănciulescu, toți uniți într-un efort comun de a analiza legea organizării competițiilor sportive.

Această lege este esențială pentru asigurarea unui mediu sportiv corect și echitabil, atât pentru jucători, cât și pentru suporteri. În discuțiile noastre, am subliniat necesitatea susținerii acestei legi de către toți cei implicați în fenomenul fotbalistic, pentru a ne asigura că suporterii nu mai sunt supuși abuzurilor și că justiția este aplicată în mod corect și transparent. Vă mulțumesc pentru atenție și aștept cu nerăbdare să colaborăm în continuare pentru a face sportul românesc mai just și mai echitabil pentru toți”, a spus senatoarea Laura Mihaela Moagher.

Dumitru Dragomir a gândit „Legea lui Mitică” în 2008!

Dumitru Dragomir, fostul șef de la LPF, este cel care, în 2008, a gândit Legea 4. Ce interzice această lege? Prin Legea 4 se sancționează violența pe stadioane, dar și spectacolele pirotehnice, lucru cu care ultrașii din România nu sunt de acord.

La momentul respectiv, Dumitru Dragomir a luat modelul altor acte normative de acest fel adoptate în Europa. Prin această lege se ajunge până la interzicerea pe stadioane a celor care sunt prinși că o încalcă.

Toată această revoltă a ultraseriei din România a pornit însă din momentul în care Liviu Ungurean (Bocciu) a fost arestat preventiv, alături de alți suporteri, într-un dosar care viza introducerea materialelor pirotehnice pe stadionul Giulești.

„Domnule, legile sunt făcute să poată fi schimbate! Convingerea mea este că Jandarmeria are dreptate. Numai noi cu sârbii mai suntem și încă două-trei nații sălbatice, care venim cu fumigenele alea și înnebunim lumea.

Stai un picuț… Da cine te pune domne să vii cu torța?! Ești nebun?! Spectacol de nebuni! Ai văzut la Londra așa ceva?! Ai văzut prin America așa ceva? Nu mi-a plăcut în viața mea așa ceva și de-asta am făcut legea!

Domne, eu nu sunt de acord să se dea închisoare pentru nimic. Închisoare ar trebui să facă doar criminalii și încă vreo trei infracțiuni… Restul, toată lumea, amenzi imense mă, frate! Interzicerea pe stadion și 4-5 miliarde amendă”, a spus Dumitru Dragomir pentru FANATIK.

Please follow and like us:
Pin Share