Schimbări importante la nivelul UE. Ce se va întâmplă cu interzicerea mașinilor cu motoare diesel sau pe benzină

Schimbări importante la nivelul UE. Ce se va întâmplă cu interzicerea mașinilor cu motoare diesel sau pe benzină

În 2024, în topul preferinţelor românilor privind maşinile electrice, se află Dacia Spring şi Tesla, potrivit unei analize realizate de LEKTRI.CO.

Ce se va întâmpla cu interzicerea mașinilor cu motoare diesel sau pe benzină

În primele patru luni ale acestui an, au fost înmatriculate 4.962 de mașini electrice, iar în prezent pe străzile din România circulă 45.248 de astfel de autoturisme.

Indexul de e-mobilitate realizat de cei de la LEKTRI.CO arată că în primele trei luni ale anului 2024, în România, s-a constatat o creștere a numărului de înmatriculări de vehicule electrice, comparativ cu fiecare lună corespondentă din 2023.

Deși în luna martie a acestui an au fost înmatriculate 853 de automobile electrice, cu 284 de înmatriculări mai puține față de 1.137 înregistrate în martie 2023, trendul de electrificare a parcului auto din România rămâne unul ascendent.

Specialiștii spun că în luna inanuarie a fost înregistrată o creștere a vânzărilor cu 60% față de ianuarie 2023, urmată de o creștere moderată în februarie 2024, cu 17% față de februarie 2023.

Cu toate acestea, în luna martie a acestui an a apărut o scădere cu 25% a înmatriculărilor comparativ cu aceeași lună a anului precedent, însă luna aprilie a anului curent a adus, din nou, o creștere de 1,7% față de aceeași lună din 2023.

Potrivit datelor centralizate până la finalul lunii aprilie, în topul mașinilor electrice favorite ale românilor se află Dacia Spring. În primele patru luni ale anului, au fost înmatriculate, în țara noastră, 1.490 de astfel de vehicule, reprezentând 30% din totalul mașinilor electrice înregistrate în 2024.

După Dacia Spring, în topul preferințelor românilor se află și Tesla Model 3 și Tesla Model Y, dar și Renault Megane E-Tech, care a avut 53 de înmatriculări, față de 59 ale Model Y.

La categoria LCV, cel mai înmatriculat vehicul electric rămâne Ford Transit, care a ajuns în luna aprilie pe locul șapte în topul realizat de LEKTRI.CO.

”Observăm o continuă creștere a pieței de vehicule electrice”

Chiar dacă parcul auto electric din România are o evoluție pozitivă, ritmul creșterii pieței a încetinit atât în țara noastră, cât și la nivel european.

”Observăm o continuă creștere a pieței de vehicule electrice în România. Cu toate că ritmul a încetinit, așa cum se întâmplă la nivel european, vorbim în continuare de o evoluție pozitivă a parcului auto electric din țară.

Mai mult, predicțiile noastre sugerează că 2024 va fi primul an care va înregistra peste 20.000 de înmatriculări de mașini electrice în România”, a declarat Claudiu Suma, CEO LEKTRI.CO.

 

Please follow and like us:
Pin Share