Starul Barcelonei care și-a luat temele pentru acasă la EURO 2024: „Sper să nu fiu scos la tablă de către profesor”

Starul Barcelonei care și-a luat temele pentru acasă la EURO 2024: „Sper să nu fiu scos la tablă de către profesor”

Lamine Yamal, tânărul star al Barcelonei, se află în Germania, unde se pregătește alături de echipa națională a Spaniei pentru EURO 2024. Fotbalistul de 16 ani este foarte aproape să repete anul școlar din cauza participării la turneul final.

Lamine Yamal și-a luat temele pentru acasă la EURO 2024: „Sper să nu fiu scos la tablă de către profesor”

Lamine Yamal se află la primul turneu final din cariera sa de jucător. Din păcate pentru fotbalistul Barcelonei, Campionatul European din Germania are loc în aceiași perioadă cu finalul anului școlar din Spania.

Din cauza participării la EURO 2024, Lamine Yamal riscă să rămână repetent iar selecționata Spaniei nici nu vrea să audă de acest lucru, motiv pentru care Luis de la Fuente l-a obligat pe tânărul fotbalist să efectueze ajustări la nivelul academic.

„Mi-am adus temele pentru că sunt în al patrulea an de ESO (Educación Secundaria Obligatoria). Am cursuri prin web şi mă descurc bine. Sper să nu fiu scos la tablă de către profesor”, a declarat Lamine Yamal.

5 goluri a marcat Lamine Yamal pentru Barcelona în sezonul 2023 – 2024.
2 goluri a marcat tânărul jucător în 7 prezențe pentru echipa națională a Spaniei. 
90 de milioane este cota lui Lamine Yamal pe transfermakert. 

Lamine Yamal a reușit două pase de gol în partida cu Irlanda de Nord

Spania a câștigat ultimul meci de pregătire înaintea startului turneului final din Germania. Selecționata lui Luis de la Fuente s-a impus cu scorul de 5-1 în fața Irlandei de Nord.

Nord-irlandezi au reușit să deschidă scorul destul de repede în partidă, în minutul doi, dar „Furia Roja” a marcat de patru ori până la pauză. Pedri, de două ori, Morata, Ruiz și Oyarzabal au fost marcatorii Spaniei în meciul disputat pe Mallorca Son Moix.

Lamine Yamal, starul Barcelonei, a fost titular și a avut o prestație excelentă. Jucătorul în vârstă de 16 ani a reușit să paseze de două ori decisiv. În minutul 35, Yamal a trimis o pasă lobată care l-a găsit în careu pe Fabian Ruiz. Jucătorul lui PSG nu a ezitat și a marcat pentru 4-1.

În minutul 60, același Yamal a reușit o fază excelentă la capătul căruia i-a pasat decisiv lui Oyarzabal. Jucătorul lui Real Sociedat a avut de îndeplinit doar o formalitate, ducând astfel scorul la 5-1.

Jucătorul Spaniei a primit nota 9.1 în meciul cu Irlanda de Nord, fiind una dintre cele mai bune prestații ale acestuia în acest sezon. 7.2 este media jucătorului de la Barcelona în sezonul 2023 – 2024.

Lotul Spaniei pentru EURO 2024

Cu doar o săptămână înaintea startului turneului final, Spania și-a finalizat lotul de 26 de jucători pentru Campionatul European din Germania care va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie.

Real Madrid, câștigătoarea Ligii Campionilor, va trimite trei jucători la EURO 2024, în schimb ce rivala sa, Barcelona, va avea patru reprezentați în naționala „Furiei Roja”.

Vezi mai jos lotul Spaniei pentru EURO 2024:

Portari: Unai Simón (Athletic Club), David Raya (Arsenal) şi Alex Remiro (Real Sociedad)

Fundaşi: Jesús Navas (Sevilla), Robin Le Normand (Real Sociedad), Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen), Dani Carvajal, Nacho Fernández (Real Madrid), Marc Cucurella (Chelsea), Aymeric Laporte (Al Nassr),  Daniel Vivian (Athletic Club)

Mijlocași: Rodri Hernández (Manchester City), Martín Zubimendi, Mikel Merino (Real Sociedad), Fabián Ruiz (PSG), Alex Baena (Villarreal), Pedri, Fermín López (FC Barcelona).

Atacanţi: Lamine Yamal, Ferran Torres (FC Barcelona), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Nico Williams (Athletic Club), Joselu (Real Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig), Ayoze Pérez (Betis).

Spania a fost repartizată în grupa B, alături de Italia, Croația și Albania.

Please follow and like us:
Pin Share