Gică Hagi, luat în balon de presa belgiană  

RMAG news

Magia lui Gică Hagi nu s-a pierdut în tunelul timpului. Evoluțiile sale excepționale în tricoul cu tricolor, mai ales cele de la turneul final al CM 1994 din SUA, figurează încă în caseta cu momente speciale pentru presa internațională, iar ziariștii belgieni nu fac excepție.

De aceea, orice declarație a Regelui, mai ales acum când Belgia și România sunt rivale directe în cadrul grupei E la turneul final al EURO 2024, este urmărită și analizată cu atenție de mass-media belgiană.

Așa cum îl știm, Gică Hagi se caracterizează în general ca fiind un monument de optimism chiar și atunci când, cel puțin pe hârtie, adversarul pare că are argumente în plus. Deși tricolorii au dezamăgit crunt în ultimele două amicale jucate acasă, Gică Hagi este un optimist incurabil și vede naționala făcând un turneu final de excepție, ajungând până în semifinale.

„Avem o echipă foarte talentată. Nu degeaba a ajuns și la Campionatul European. Fără minge trebuie să alerge de două ori mai mult. Fotbal cu mingea știm, iar dacă vom sta bine în teren putem face rezultate surprinzătoare.

Am încredere că vom trece de grupă și vom ajunge până ce au făcut la U21 (n.r – semifinale, la EURO 2019). Eu cam așa cred că se va întâmpla. Eu cred că primele două meciuri o să câștige (NR – cu Ucraina și cu Belgia).

Aceste declarații au stârnit ironii și reacții destul de tăioase la adresa celui mai mare jucător român all time din partea presei belgiene, care nu vede România ca fiind un adversar de temut pentru naționala țării lor.

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de specialitate, walfoot.be a comentat pe larg afirmațiile lui Gică Hagi:

„La 59 de ani, Hagi încă e un nume foarte popular în fotbalul românesc și are gânduri mărețe pentru naționala României.

De la Generația de Aur a lui, din anii ’90, România a avut mari dificultăți în a se face auzită pe scena internațională. Tricolorii nu s-au mai calificat la un Mondial din 1998 și n-au mai câștigat un meci la EURO din 2000.

Declarația fostului jucător de la Real și Barca nu a trecut neobservată. Rămâne de văzut dacă se va confirma pe teren sau nu. Dar atenție la excesul de încredere!

 

Încrederea pare că a renăscut printre români. Echipa se bazează în special pe vechi cunoștințe ale noastre din Belgia, cum ar fi Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Ianis Hagi sau Denis Drăguș”.

 

 

 

 

The post Gică Hagi, luat în balon de presa belgiană   appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share