LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 841 | Kievul va putea folosi pentru reconstrucție 50 de miliarde de dolari din fondurile rusești înghețate, a decis G7

LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 841 | Kievul va putea folosi pentru reconstrucție 50 de miliarde de dolari din fondurile rusești înghețate, a decis G7

Cel puţin nouă persoane au fost ucise și altele 29 rănite într-un atac cu rachetă lansat de ruși la Krivîi Rîh, orașul natal al lui Volodimir Zelenski. Autoritățile au anunțat că au încheiat intervenția de căutare de după atac. G7 a decis că Ucraina va avea la dispoziție 50 de miliarde de dolari din fondurile rusești înghețate pentru lucrările de reconstrucție.

07:3613-06-2024

Forțele ruse atacă în zece direcții, anunță Ucraina

În ultimele 24 de ore, forțele ruse au atacat de-a lungul întregii linii de front, în total au avut loc 108 confruntări militare, luptele continuă în zece direcții, în apropierea mai multor așezări, cea mai fierbinte situație este în direcția Pokrovsky, relatează Ukrainska Pravda.

„Situația în zonele de luptă este complexă, însă este controlată de Forțele de Apărare ucrainene. Pe parcursul zilei, inamicul a lansat trei atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei folosind zece rachete și 34 de atacuri aeriene folosind 48 de KAB-uri, și a desfășurat 513 drone kamikaze. A efectuat 2.874 de atacuri asupra pozițiilor trupelor noastre și a zonelor populate folosind diferite tipuri de arme”, a transmis Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

07:0613-06-2024

Nouă morți în atacul de la Krivîi Rîh

În Krivîi Rîh, îndepărtarea molozului din locul unde o rachetă rusească a lovit în cursul zilei s-a încheiat. Bilanțul final arată că nouă oameni au murit și 29 au fost răniți, relatează BBC Rusia.

„Lucrările de salvare au fost finalizate. Nouă persoane au fost ucise și 29 rănite. Printre răniți se numără cinci copii”, a anunțat ministrul ucrainean de Interne, Igor Klimenko.

Armata rusă a lansat miercuri după-amiază un atac cu rachete balistice asupra orașului Krivîi Rîh. Autoritățile ucrainene spun în timpul atacului au fost lovite clădiri rezidențiale.

22:3612-06-2024

Acord în G7. Kievul va avea la dispoziție 50 de miliarde de dolari din fondurile rusești înghețate

Liderii statelor din G7 au ajuns la un acord „asupra debursării a 50 de miliarde” de dolari pentru Ucraina prin utilizarea activelor ruse îngheţate, a anunţat miercuri seara preşedinţia franceză, precizând că această debursare va avea loc „înainte de sfârşitul lui 2024”, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Există un acord. Ca întotdeauna în G7, liderii iau o decizie şi tehnicienii îşi fac apoi munca pentru a o pune în practică”, pentru a se asigura că ea este „conform legii”, „regulilor finanţelor publice” sau „capacităţilor financiare ale unora şi altora”, a explicat aceeaşi sursă.

„Va exista o unanimitate în G7 când va fi vorba de a utiliza aceste active îngheţate pentru a ajuta Ucraina să se reconstruiască”, a declarat anterior John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională al Casei Albe.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share