De la Adi Minune la Neversea până la Babasha la Coldplay! Ce vedete au mai cântat cu maneliștii din România

RMAG news

Fie că ne plac sau nu, manelele au câștigat un public important din România și asta o arată nu doar topurile de trending de pe Youtube, ci și o simplă plimbare pe străzile din țara noastră. Nu este cartier, oricât de elitist s-ar dori el, unde să nu se audă măcar un acord din ritmurile orientale atât de plăcute urechii multora dintre români. Că mergi la Neversea, că asculți Coldplay sau că ești fan înfocat al filmelor cu Johnny Depp, asta nu te împiedică să asculți și manele, nu? În realitate, toate fac parte din diversitatea culturală și din realitatea imediată. Probabil, la asta s-au gândit și mari artiști din România în momentul în care au ales să se asocieze public cu nume grele din industria autohtonă a manelelor. A fost o greșeală sau nu? Asta doar publicul o va arăta de-a lungul timpului…

Salvatore Ganacci a pus ”Așa sunt zilele mele” a lui Adi Minune la Neversea 2019

Apariția lui Babasha pe scenă, alături de Coldplay, a stârnit din nou un val de reacții amestecate. Cântărețul de manele a fost huiduit la scenă deschisă, miercuri seara, la concertul Coldplay di data de 12 iunie de la București. Însă cel care a dat startul cu muzica ”neagreată” la un festival dedicat altor stiluri a fost Salvatore Ganacci. Organizatorii se așteptau cumva la o surpriză din partea lui, însă nici chiar așa, după cum observăm reacțiile de după.

„Cred că Salvatore era singurul DJ din line-up căruia i s-ar fi potrivit așa ceva, pentru că e la ora actuală cel mai nonconformist DJ pe care l-a produs industria asta. Sunt celebre deja momentele în care face flotări pe scenă, iar la Neversea a oprit muzica, s-a dus să-și ia o sticlă cu apă și a salutat întreg staff-ul prezent în camera tehnică din fața scenei.”

La două săptămâni, tot în 2019, DJ-ul Tommy Cash a reluat Adi Minune la Electric Castle

La acel moment, opinia publică din România a fost împărțită din nou în mai multe tabere: unii care au observat că nu a fost atât de deranjant, atâta timp cât peste jumătate din cei prezenți fredonau versurile, iar alții care nu au vrut să accepte sub nicio formă această intervenție a genului muzical în peisajul general de la festival. De altfel, organizatorii au declarat public că nu îl vor mai chema pe celebrul DJ la Electric Castle.

„Nu voi mai cânta niciodată la Electric Castle, până când promoterii nu se vor autoeduca să fie buni cu persoanele mai puțin norocoase și nu se vor opri din a înjosi oamenii pentru gustul lor muzical sau background-ul cultural”, a spus atunci artistul, la cald.

Gheboasă a stârnit din nou controverse la Untold, în august  2023

După ce Gheboasă a urcat pe scena Untold cântând alături de sute, poate chiar mii, de tineri un refren cu versuri nu foarte cuminți, o altă parte a opiniei publice s-a aprins atunci. Cei care au copii, oricât de openmind ar dori să pară, nu au mai rezistat și au luat atitudine public. Printre ei, și un domn care nu a fost la prima reacție de acest gen. Acum, nici nu știi cum e mai bine, la așa o reprezentație…

„Aceștia sunt idolii copiilor noștri! Să ne protejăm copiii!”, a scris Cătălin Țone, şeful Serviciului Antidrog din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Johnny Depp, prieten cu Ioniță din Clejani

Ioniță de la Clejani și celebrul actor american Johnny Depp s-au cunoscut acum 10 ani pe platourile de filmare ale filmului „Omul care plânge”. În această producție, Ioniță a interpretat rolul tatălui personajului jucat de Depp. Această colaborare a fost începutul unei prietenii care a continuat și după încheierea filmărilor.

Prietenia dintre Ioniță și Johnny Depp nu s-a limitat la perioada de filmare. Ioniță și taraful din Clejani au fost invitați să susțină un recital la clubul privat al actorului. Aceasta a fost o oportunitate unică pentru Ioniță de a cunoaște familia lui Depp. La eveniment, el i-a întâlnit pe Vanessa Paradis și pe fiica lor, Lily-Rose, fiind profund impresionat de armonia și căldura din familia actorului.

Goran Bregovic a colaborat cu Florin Salam pentru un album și mai multe spectacole

Goran Bregovic spune că Florin Salam este un talent special, dorindu-și să colaboreze și cu alți artiști romi pentru noul său album „Champagne for Gypsies”. Bregovic a fost imediat atras de energia lui Salam, considerându-l unul dintre cei mai talentați oameni pe care i-a cunoscut. El a menționat că i-ar plăcea să producă un album pentru Salam în România, apreciind abilitatea acestuia de a combina muzica romani, corul balcanic și rock-ul.

https://www.youtube.com/watch?v=4A1MWGsrPs8

Colaborarea lor a început în 2011 cu înregistrarea piesei „Hopa Cupa”, descrisă de Bregovic ca o combinație de exuberanță, fericire și tristețe. Ulterior, au lansat piesa „Omule”, ambele fiind incluse pe albumul „Champagne for Gypsies”.

Andra a cântat manele cu Adrian Minune

Și la noi în țară artiștii care cântă alte genuri muzicale au colaborat cu maneliștii. La începuturile carierei sale, Andra a avut un duet cu Adrian Minune pe melodia ”E noapte și e târziu”, colaborare care a fost reluată ad-hoc la nunta llui pepe cu Raluca Pastramă, de acum câțiva ani.

Delia a cântat manele cu Florin Salam

Nici Delia nu s-a dat în lături de la colaborarea scurtă, ce-i drept, cu Florin Salam. Cei doi au avut o interpretare unică a melodiei ”Din toate florile din lume”, artista câștigând astfel foarte multă simpatie din partea publicului manelistului.

Connect-R a recunoscut că este țigan și colaborează constant cu maneliști

Un alt artist controversat de la noi este considerat Connect-R. El a fost mereu departe de scandaluri și conflicte publice, tocmai datorită atitudinii sale asumate atât asupra originilor sale, cât și în ceea ce privește genurile de musică pe care le adoptă sau le promovează. Pe scenă alături de el, de-a lungul timpului, au urcat numeroși cântăreți din ”zona mai puțin elitistă a muzicii românești”, printre care Florin Salam și Johny Romano.

”Sunt ţigan şi mă mândes cu cu asta! (Ți s-a întâmplat vreodată să fii discriminat?) Nu neapărat, dar, spre exemplu, Ombladon de la Paraziţii are o problemă cu mine, făcând mişto de mine că sunt ţigan. Eu sunt un gentleman şi nu vreau să îi răspund, ba chiar îi doresc tot binele din lume. Totuşi, aş vrea să ajungă mai aproape de Dumnezeu şi să nu mai aibă o problemă cu oamenii din jurul lui.”, declara, cu mulți ani în urmă, Connect-R.

Please follow and like us:
Pin Share