Vacanță în Deltă cu final tragic pentru un bărbat din Covasna. A fost găsit înecat pe un braț al Dunării, la Sf. Gheorghe

Vacanță în Deltă cu final tragic pentru un bărbat din Covasna. A fost găsit înecat pe un braț al Dunării, la Sf. Gheorghe

Venit în vacanță în Deltă, tocmai din județul Covasna, un bărbat a avut parte de un final tragic. Acesta a fost găsit înecat pe un braț al Dunării, în satul Sf. Gheorghe.

Un bărbat din Covasna, venit în vacanță în Deltă, a murit înecat pe un braț al Dunării, la Sf. Gheorghe

În urmă cu câteva zile, un bărbat din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a venit să-și petreacă vacanța în Deltă. La mijlocul acestei săptămâni, mai exact în noaptea de marți spre miercuri, acesta a dispărut.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a fost căutat de salvatori în zona braţului Sf. Gheorghe, informează ISU Delta. ”În cursul zilei de marți, 11 iunie, pompierii tulceni au fost alertaţi despre faptul că o persoană, un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna, în timp ce se afla pe malul Braţului Sf. Gheorghe a dispărut în cursul nopţii.

Din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea a intervenit imediat un echipaj de căutare salvare cu o ambarcaţiune, iar căutările au fost efectuate până la lăsarea întunericului din păcate, fără niciun rezultat pozitiv”, precizează ISU Delta.

Apoi, miercuri, căutările turistului din Ardeal au fost reluate cu două echipaje, unul de scafandri din cadrul ISU Brăila şi unul de căutare salvare cu o ambarcaţiune IB5, notează Covasna Media.

Din păcate, joi, 13 iunie, cele mai negre temeri s-au adeverit. Turistul din judeţul Covasna a fost găsit mort, în Dunăre, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Din datele ISU aflăm că bărbatul, originar din localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, venise în vacanţă în Deltă cu prietenii. Apoi, în cursul nopţii de luni spre marţi a plecat la pescuit pe malul Dunării, în satul Sfântu Gheorghe, din Deltă.

A doua zi, de dimineață, el nu a mai fost găsit de prietenii lui. Aceștia au alertat autorităţile, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a început căutarea acestuia, în misiune fiind implicaţi inclusiv mijloace şi scafandri din judeţul Brăila. Corpul bărbatului a fost găsit joi în apele Dunării, potrivit informării transmise de ISU Tulcea.

Apel al ISU pentru turiști

În contextul acestei tragedii, salvatorii tulceni au făcut un apel către toți pasionații de pescuit și iubitorii de natură. Ei trebuie să vigilenți când stau pe malul Dunării ori a apei, să nu se scalde sub nici o formă în apele curgătoare și să acorde o atenție sporită în cazul în care pescuiesc pe timpul nopții.

”De asemenea, în cazul în care sunteți nevoiți să vă deplasați cu ambarcațiuni, vă reamintim că purtarea vestii de salvare este obligatorie! Aceasta vă poate salva viața chiar dacă considerați că sunteți buni înotători”, anunță ISU Tulcea.

Please follow and like us:
Pin Share