Adio, fraude la Revolut, dacă activezi noua opţiune! Tehnica revoluţionară implementată care va proteja banii românilor şi în cazul în care pierzi telefonul. Exclusiv

Adio, fraude la Revolut, dacă activezi noua opţiune! Tehnica revoluţionară implementată care va proteja banii românilor şi în cazul în care pierzi telefonul. Exclusiv

Revolut introduce la nivel global, conform unor informaţii în exclusivitate obţinute de FANATIK, Protecția Fondurilor, cea mai nouă funcție de securitate, pe care toți românii ar trebui să o aibă activată.

Revolut lansează o nouă funcție de securitate care-ţi va proteja banii de fraude

Noua funcție îi ajută pe clienții Revolut să își protejeze mai bine conturile de economii în cazul pierderii sau furtului telefonului mobil deoarece aceasta vine la pachet cu un nivel suplimentar de protecție.

Odată activată Protecția Fondurilor, hoții de telefoane mobile nu vor mai avea acces la economiile clienților Revolut, iar retragerea de fonduri din contul utilizatorului va fi imposibilă.

Pentru a avea acces la conturile de economii, utilizatorii care și-au activat Protecția Fondurilor trebuie să își verifice identitatea prin compararea propriei imagini cu fotografia încărcată atunci când clienții au trecut prin procesul de onboarding.

Fonduri protejate şi dacă ţi-ai pierdut telefonul

Astfel, chiar dacă mecanismele de autentificare bazate pe amprentă sau parolă sunt compromise, fondurile din conturile de economii, cele investite în instrumentele de tranzacționare, criptomonedele sau metalele prețioase, ale clienților Revolut vor fi în siguranță.

Revolut se numără printre primele instituții financiar-bancare care introduce o astfel de funcție de securitate, iar momentul lansării ei nu a fost ales întâmplător. Conform statisticilor, în timpul vacanței de vară, atunci când oameni căltătoresc extrem de mult, riscul de a deveni victime ale hoților de buzunare este unul major.

Pe parcursul anului 2022, în Regatul Unit, un telefon s-a furat, în medie, la 6 minute. Anul trecut, în țara noastră, 38% dintre fraudele înregistrate în rândul utilizatorilor Revolut au fost din categoria fraudelor neautorizate, iar 69% din sumele pierdute ca urmare a fraudelor au avut drept cauză furturile, potrivit Raportului Revolut FinCrime în 2023.

Revolut, mesaj pentru toţi românii: ”Utilizatorii vor putea fi liniștiți”

Reprezentanții Revolut spun că implementarea Protecției Fondurilor a venit tocmai din nevoia de a-i proteja pe clienții care sunt tot mai expuși riscului de a li se compromite parolele dacă își lasă la vedere ecranul telefonului atunci când introduc parolele de la aplicațiile de banking sau se pot confrunta cu sustragerea telefonului chiar în intervalul în care conturile sunt neprotejate.

„Pentru noi, frauda și pierderile financiare sunt subiecte foarte serioase. Având în vedere că furturile de telefoane sunt în creștere, mai ales în timpul concediilor, Protecția Fondurilor a fost creată pentru a diminua efectele acestui fenomen, oferind clienților noștri și mai multă siguranță atunci când călătoresc. Utilizatorii vor putea fi liniștiți știind că, și în cazul în care telefonul lor este pierdut sau furat, economiile obținute din greu sunt mai în siguranță”,  a declarat Woody Malouf, șeful Departamentului FinCrime la Revolut.

Protecția Fondurilor este disponibliă din luna iunie și face parte din pachetul de funcții de securitate Revolut Secure care include sisteme de ultimă oră pentru protecția fondurilor deținute de clienți.

Please follow and like us:
Pin Share