Voturi pentru Consiliul Județean, pierdute la Gorj. Situație halucinantă, buletinele sunt căutate în tiruri

Voturi pentru Consiliul Județean, pierdute la Gorj. Situație halucinantă, buletinele sunt căutate în tiruri

O situație de-a dreptul halucinantă se petrece în Gorj, acolo unde mai multe voturi pentru Consiliul Județean ar fi fost pierdute. De mai multe ore, buletinele sunt căutate prin tiruri.

Haos și în Gorj: voturi pentru Consiliul Județean, pierdute. Buletinele sunt căutate în tiruri

Alegerile locale de duminică, 9 iunie 2024, continuă să producă haos în mai multe zone din țară. Nu doar la București este o stare de tensiune, la sectoarele 1 și 2, ci și în alte județele.

De mai multe ore, Biroul Electoral Județean Gorj caută un sac cu voturi pentru Consiliul Județean. E vorba de buletinele de la Secția 6 – Colegiul Tehnic 2 Târgu Jiu.

S-a întâmplat asta după ce Ion Iordache, candidat la șefia Consiliului Județean Gorj, a depus o cerere pentru renumărarea voturilor din această secție a județului Gorj.

Sesizarea a venit după ce PNL a obținut aici mai puține voturi decât UDMR. Situația este una mai mult decât suspectă. Astfel, PNL are 6 voturi, iar UDMR 163, în timp ce pentru președintele de Consiliu Județean, candidatul PNL Ion Iordache are 161 de voturi, iar UDMR niciunul.

”De 3 ore, Biroul Electoral Județean Gorj caută sacul cu voturi pentru Consiliul Județean, de la Secția 6 – Colegiul Tehnic 2 Tg Jiu. De 3 ore nu reușesc să găsească acel sac. 

De ce a dispărut sacul cu toate voturile? Pentru că Secția 6 a raportat 163 de voturi pentru UDMR si doar 6 pentru PNL”, scrie, pe Facebook, jurnalistul local Narcis Daju, de la GorjNews. Acesta publică și o imagine cu procesul electoral de la secția 6.

Care este situația după afișarea rezultatelor parțiale la alegerile locale din Gorj

Conform rezultatelor parțiale ale alegerilor pentru Consiliul Județean Gorj, social-democratul Cosmin Popescu a câștigat un nou mandat de președinte al CJ, cu aproape 74.500 de voturi, reprezentând un procent de 45,72%.

Ion Iordache, candidatul celor de la PNL a obținut doar 47.676 de voturi, un procent de aproape 29%. Pe locul 2 s-a clasat candidatul AUR, Adrian Zorlescu, cu 22.654 de voturi, un procent de 12,56%. În Consiliul Județean Gorj au intrat trei partide, PSD, PNL și AUR. PSD – 46,27%, PNL – 26,51%, AUR – 14,03%.

Please follow and like us:
Pin Share