Ce a găsit în România un american aflat în vizită: A pus totul pe YouTube

RMAG news

În mod normal, turiștii străini se bucură de peisajele pitorești și atracțiile turistice ale României, însă un vlogger american a decis să exploreze o latură mai puțin vizibilă a acestei țări.

O explorare neașteptată în Brașov

Simon, un vlogger de călătorii, a venit împreună cu un prieten să viziteze România și a ajuns și în Brașov, unde și-a exprimat dorința de a vedea un cartier de romi. În ciuda avertismentelor primite atât de la români, cât și de la prietenii săi, Simon a ales să exploreze această comunitate.

„Un lucru am vrut să fac cât sunt în România: să vizitez un cartier de romi. Nu am mai fost aici înainte, nu știu cât de periculos este. Din ce am vorbit cu prietenii mei de pe Instagram, cei care locuiesc aici m-au sfătuit 100% să nu fac asta. (…) După toate informațiile pe care le-am găsit, nu cred că este prea sigur să mergem singuri și mai ales nu cu o cameră de filmat. Am cercetat și pe Google”, a declarat Simon.

Turiștii americani au găsit un bărbat pe nume Gabriel, care s-a oferit să-i plimbe cu mașina și să le arate cum trăiesc romii din Brașov. Pe drum, Gabriel le-a făcut „pregătirea” pentru ceea ce urma să vadă. Ajunși în cartierul romilor, Simon a trăit un prim șoc când a aflat că o locuință era făcută din pământ. Nu îi venea să creadă că oamenii trăiau de douăzeci de ani cu pământ în loc de parchet în casă.

Descoperiri șocante și realități dure

Însă nimic nu-l putea pregăti pe Simon pentru ce a urmat: Gabriel i-a explicat cum, pentru organizarea nunților romilor, miresele sunt vândute de când au cinci ani, cel mult zece.

„Le vând? Deci dacă eu am un băiat și tu ai o fată, eu trebuie să plătesc pentru ea? Dumnezeule! E o nebunie curată!”, a spus Simon uimit.

Simon a vizitat și cotețul cu animale al unei familii, unde a găsit un cal, dar și porci. „Ce standarde ciudate ale vieții au”, a remarcat americanul în final, observând că nici măcar toaletele nu erau cum se așteptau ei, într-un oraș atât de mare și dezvoltat ca Brașovul.

Această experiență a deschis ochii vloggerului asupra unei realități dure și mai puțin cunoscute a României, contrastând puternic cu frumusețea turistică a orașului Brașov. Descoperirile lui Simon aduc în prim-plan condițiile de viață din unele comunități de romi și provocările cu care se confruntă acestea, oferind o perspectivă diferită asupra țării.

Please follow and like us:
Pin Share