Destinația de vacanță adorată de sute de mii de români unde poți să primești 15.000 de lei amendă. Să nu faci acest gest banal

Destinația de vacanță adorată de sute de mii de români unde poți să primești 15.000 de lei amendă. Să nu faci acest gest banal

Destinația de vacanță unde merg anual sute de mii de români și unde poți primi 15.00 de lei amendă pentru un gest banal. Toți turiștii trebuie să știe acest lucru pentru a evita o asemenea sancțiune.

Destinația de vacanță adorată de sute de mii de români unde poți să primești 15.000 de lei amendă dacă faci un gest banal

Atunci când își planifică sejurul pentru vară, sute de mii de români optează pentru țări precum Bulgaria, Grecia sau Turcia, dar mulți aleg și Croația sau Albania.

Mulți români merg anual în Grecia, pe continent sau pe una dintre insule. Aceștia se pot bucura de vremea însorită, de peisajele unice și de plajele superbe, cu nisip fin.

Cu toate acestea, turiștii români care merg în Grecia trebuie să știe că pot scoate din buzunare sume mari dacă fac un gest banal. Cei care merg cu mașina în vacanță trebuie să știe neapărat acest detaliu.

Turiștii români care merg cu mașina în această țară trebuie să cunoască reglementările privind înnoptările în interiorul vehiculului. În mai multe locuri, este interzis să faci acest lucru. Interdicția e valabilă chiar dacă e vorba de locuri publice.

După multe 0re de condus, mulți sunt tentați să se oprească din drum, pentru câteva ore, și să doarmă în mașină. Acest lucru ți-ar putea aduce o amendă de 15.000 de lei.

E obligatoriu ca un vehicul să respecte Codul Rutier și să nu stea în locuri unde parcarea e interzisă. De asemenea, nu trebuie să stea nici în locurile care ar putea îngreuna circulația altor vehicule, notează ziare.com.

În ce condiții poți dormi în mașină în Grecia

Cei care aleg să-și petreacă noaptea în mașină, trebuie să știe că restricțiile vizează modul în care fac asta. Cu excepții minime, camparea liberă nu este permisă pe teritoriul Greciei. Aceasta se pedepsește cu amenzi destul de mari, dacă autoritățile de control competente stabilesc încălcarea legii.

În schimb, cei care își petrec noaptea în mașină, dar fără să asambleze elemente ce reprezintă o instalație, cum ar fi banchete sau copertină, atunci nu este vorba despre încălcare. Astfel, cei care fac acest lucru nu vor primi amendă.

Amenda începe de la 300 de euro de persoană sau pe autovehicul. Se poate intenta și acțiune în justiție, iar pedepsele ar putea ajunge chiar și la 3.000 de euro.

Please follow and like us:
Pin Share