Adrian Porumboiu detonează sistemul bancar: ȘPAGĂ de 1 milion de euro! Ce rol avea Ponta și cum sifona șeful Eximbank banul public: Doi miniștri mi-au spus: “Nu avem ce face, e mai mare, are intrare la Cotroceni!”

Adrian Porumboiu detonează sistemul bancar: ȘPAGĂ de 1 milion de euro! Ce rol avea Ponta și cum sifona șeful Eximbank banul public: Doi miniștri mi-au spus: “Nu avem ce face, e mai mare, are intrare la Cotroceni!”

Într-un interviu legat de subiectul creditelor EXIM Banca Românească ce ajung să fie plătite de la buget, în timp ce Eximbank veghează la sifonarea garanțiilor care au stat la baza creditului, omul de afaceri Adrian Porumboiu a lansat acuzații extrem de dure la adresa lui Ponta, Halalai și Stoica, șeful Cancelariei primului ministru. Totodată, Porumboiu a dezvăluit schema prin care se mențin în sferele de putere și influență cei responsabili de sifonarea fondurilor publice. 

“Celebrul bancher Traian Halalai, în urmă cu 12 ani, în 2012, cînd a fost numit președinte la Eximbank, a plătit o sumă, șpagă, către Vlad Stoica, cel care era șeful Cancelariei fostului premier Victor Ponta, de 1 milion de euro.

Sunt dovezi, sunt documente prin care se vede foarte clar că a fost împrumutat cu acei bani de doi directori de la Banca Românească, de fapt o bancă grecească, care l-a imprumutat cu bani ca între timp, peste ani, Eximbank, cu președintele Halalai, să cumpere acea bancă cu peste 300 de milioane de euro, din bani publici. Lucrurile s-au splituit în așa fel încât până la urmă păgubit e partea românească, bugetul României.

Eu vorbesc într-o calitate care se poate demonstra oricând. Timp de peste 14 ani, am fost unul dintre cei mai mari contributori la bugetul statului prin aceea că firmele pe care le-am condus erau plătitoare de taxe cu sfințenie. Mai grav decât orice este o situație hilară: mandatul pentru cei 12 ani de domnie ai acestui Halalai la Eximbank expirase în octombrie. Din octombrie până acum, au făcut zeci de mașinațiuni în așa fel încât să-i mai dea încă 4 ani. Între timp, avea niște plângeri penale care au tot fost amânate”, spune Adrian Porumboiu.

Întrebat cum a intrat el în această piață, Porumboiu a explicat: “Toate procesele care au durat peste 8 ani le-am cîâtigat, civile. Cele penale, în 10 zile, spre surprinderea mea, au lucrat baieții, probabil că sunt oameni mari de acum, dar oameni cu ghilimele, pentru ca l-au spălat în 10 zile de toate plângerile penale care existau. Iar asta demonstrează fără tăgadă că prejudiciul adus bugetului statului este unul imens.”

“Dar îți pui problema cine să controleze. A controlat Curtea de Conturi și, vezi Doamne, după primul control, au spus că e prejudiciu, după al doilea n-a mai fost prejudiciu. Au măsluit, să fie sănătoși! Acum au venit rapid ca să-l spele pe Halalali de la Tribunal, DNA și Parchetul General. Rămâi surprins că pot da asemenea hotărâri, dar avem cale de atac. Vom face apel, nu rămânem în poziția inițială în care cred ei că suntem perdanți. Perdant este statul român, cei care îl acoperă. 

Am mers cu memorii la Ministerul de Finanțe. De acolo, doi miniștri mi-au spus în față că: “Nu avem ce-i face, e mai mare decât noi, el are intrare directă la Cotroceni și de acolo se rezolvă toate treburile!” Vor, nu vor să recunoască, le e frică de acest Halalai, el hotărăște tot”, a încheiat Porumboiu.

 

Please follow and like us:
Pin Share