A încercat să ajute un șofer blocat pe o stradă inundată, dar mai rău l-a încurcat. Bărbatul s-a de folosit de un târnăcop

A încercat să ajute un șofer blocat pe o stradă inundată, dar mai rău l-a încurcat. Bărbatul s-a de folosit de un târnăcop

Locuitorii Bucureștiului prinși de furtună pe drumuri sau în trafic au fost luați prin surprindere. Un șofer pe o stradă inundată din Capitală a fost avertizat de un trecător să nu avanseze, deoarece exista riscul ca mașina să plutească.

Șofer speriat de un trecător cu târnăcop

Trecătorul avea însă un târnăcop în mână, ceea ce pare că l-a speriat pe șofer, care a continuat să conducă fără să se oprească. „Bă nebunilor, ești tâmpit la cap, plutesc mașinile, se ridică”, se aude strigând bărbatul.

Și alți oameni martori la incident au încercat să-l avertizeze pe șofer și să-l ajute pentru a nu intra în panică. „Ușor, ușor, nu te panica, nu te lua după ăsta. Vreau să ies. Nu te panica, nu mai fugi de ei”, îi spunea șoferului pasagera din dreapta care filma întreaga scenă.

Furtuna a devastat Bucureștiul: intervenții de urgență în aproape 400 de cazuri

Noaptea trecută, Bucureștiul a fost lovit de o furtună cu intensitatea unui uragan. Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod roșu de vreme severă pentru Capitală, precum și pentru localități din Ilfov, Călărași, Ialomița, Giurgiu și Teleorman.

Pompierii au intervenit în noaptea de joi spre vineri în aproape 400 de situații în București și Ilfov din cauza furtunii: „Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu şi roşu, începând cu ora 22,00 până în această dimineaţă, ora 05,00, pompierii ISUBIF au gestionat 397 de intervenţii – 331 în Bucureşti şi 66 în judeţul Ilfov”, anunţă vineri dimineaţă ISUBIF.

Au fost afectate 208 locuințe, gospodării și subsoluri, precum și 71 de autoturisme. De asemenea, peste 60 de copaci și stâlpi de electricitate au fost doborâți.

Peste zi, vineri, 14 iunie, cazurile s-au înmulțit. Până la ora 15:00, salvatorii au fost solicitați să intervină în 528 de cazuri (447 în București și 81 în județul Ilfov). S-au raportat 398 de inundații.

„Au fost afectate în total 128 de străzi, 238 de locuințe, gospodării și subsoluri, 102 autoturisme”, precizează ISU în cele mai noi date publicate.

În plus, pompierii au intervenit pentru a gestiona 116 cazuri de copaci căzuți și șapte stâlpi de electricitate doborâți de furtună și care au cauzat pagube masive.

Please follow and like us:
Pin Share