Surpriză: melodie veche românească, interpretată de străini – VIDEO

Surpriză: melodie veche românească, interpretată de străini – VIDEO

Trupa armenească care cântă „Șaraiman”

Lumea muzicală a fost recent surprinsă de o reinterpretare inedită a unei melodii românești vechi, de către formația Ladaniva, renumită în Armenia. Piesa aleasă pentru această reinterpretare este „Șaraiman”, un clasic cântat cu mulți ani în urmă de legendara Romica Puceanu, considerată regina muzicii lăutărești.

Ladaniva este o trupă armeană cunoscută pentru abordările lor inovative și pentru combinarea elementelor tradiționale cu influențe moderne. Cu rădăcini puternice în muzica folclorică armeană, membrii trupei au demonstrat o apreciere profundă pentru cultura muzicală globală, ceea ce se reflectă în repertoriul lor diversificat.

„Șaraiman” este una dintre piesele emblematice ale Romicăi Puceanu, o artistă de renume în muzica lăutărească. Vocea ei distinctivă și interpretările sale pline de suflet au făcut ca această melodie să fie iubită de generații întregi. Reinterpretarea acestei piese de către Ladaniva aduce un nou suflu și atrage atenția asupra bogăției culturii muzicale românești.

Please follow and like us:
Pin Share