Maghiarul Dominik Szoboszlai a doborât un record la EURO 2024 încă din primul minut al meciului Ungaria – Elveția! Performanță starului de la Liverpool

Maghiarul Dominik Szoboszlai a doborât un record la EURO 2024 încă din primul minut al meciului Ungaria – Elveția! Performanță starului de la Liverpool

Dominik Szoboslai (23 ani) a doborât un nou record. Jucătorul face parte din lotul Ungariei de la EURO 2024, starul de la Liverpool afându-se astfel la prima sa prezență la un turneu final.

Maghiarul Dominik Szoboszlai a doborât un record la EURO 2024 încă din primul minut al meciului Ungaria – Elveția! Performanță starului de la Liverpool

Ungaria face parte din Grupa A a Campionatului European din Germania (14 iunie – 14 iulie), maghiarii urmând să se dueleze cu Elveția, Germania și Scoția pentru un loc ce duce mai departe de grupe.

EURO 2024 a început, iar după meciul dintre Germania și Scoția, care a deschis turneul, urmează duelul dintre Ungaria și Elveția. Cele două formații rămase din grupa A vor decide clasamentul din prima etapă din această fază a competiției.

Starul de la Liverpool, Dominik Szobozlai, este căpitanul ungurilor la acest turneu final, iar prezența sa în primul „11” în meciul de debut l-a făcut să fie cel mai tânăr căpitan de echipă națională la un turneu final de Campionat European, așa cum menționează UEFA.

Toată suflarea maghiară își pune speranțele în tânărul căpitan, având în vedere că la precedentul EURO mijlocașul de la Liverpool a fost accidentat și nu a putut evolua pentru Ungaria, deși în preliminariile EURO 2020 a fost om de bază în echipă.

Dominik Szoboszlai este starul echipei Ungariei, mijlocașul fiind transferat de Liverpool contra sumei de 70 milioane de euro, fiind cel mai scump jucător maghiar vândut vreodată. În primul lui sezon în Premier League, a reușit să înscrie 3 goluri și să ofere 2 pase decisive în 33 de meciuri jucate.

Jucătorul de pe Anfield este un fotbalist creativ, cu o viziune foarte bună, deja un specialist al loviturilor fixe și care reușește să marcheze goluri importante. În tricoul Ungariei, a izbutit să înscrie de 12 ori în 42 de partide.

Mijlocașul ofensiv este evaluat la 75 de milioane de euro, potrivit publicației Transfermarkt. Este cea mai mare cotă pe care o are de când a devenit fotbalist profesionist. A fost cumpărat de Liverpool vara trecută de la RB Leipzig pentru 70 de milioane de euro.

Lotul Ungariei pentru EURO:

Portari: Denes Dibusz (Ferencvaros), Peter Gulacsi (RB Leipzig), Peter Szappanos (Paks)

Fundași: Botond Balogh (Parma), Endre Botka (Ferencvaros), Marton Dardai (Hertha BSC), Attila Fiola (Fehervar), Adam Lang (Omonia Nicosia), Willi Orban (RB Leipzig), Attila Szalai (Freiburg)

Mijlocași: Bendeguz Bolla (Servette Geneva), Mihaly Kata (MTK Budapesta), Milos Kerkez (Bournemouth), Laszlo Kleinheisler (Hajduk Split), Adam Nagy (Spezia Calcio), Zsolt Nagy (Puskas Akademia), Loic Nego (Le Havre), Andras Schafer (Union Berlin), Callum Styles (Sunderland)

Atacanți: Martin Adam (Ulsan Hyundai), Kevin Csoboth (Ujpest), Daniel Gazdag (Philadelphia Union), Krisztofer Horvath (Kecskemet), Roland Sallai (Freiburg), Dominik Szoboszlai (FC Liverpool), Barnabas Varga (Ferencvaros).

Please follow and like us:
Pin Share