Ne-a purtat noroc în precedentul meci!

RMAG news

Știm arbitrul tricolorilor la meciul cu Ucraina!

Cu 48 de ore înaintea partidei de luni, 17 iunie, de la ora 16:00, de pe stadionul Allianz Arena din Munchen, UEFA a anunțat public componența brigăzilor de arbitri, inclusiv cei din camera VAR, la meciul România – Ucraina. Partida de debut a grupei E, una extrem de importantă în perspectiva viitorului la acest turneu final pentru ambele echipe.
Un arbitru nordic, suedezul Glenn Nyberg, 35 de ani, este omul care va împărți dreptatea în această partidă. El reprezintă o amintire plăcută pentru tricolori, pentru că s-a aflat la centru la acel neașteptat dar spectaculos succes al României la Klagenfurt, cu 3-2, pe terenul Austriei, în divizia B a Ligii Națiunilor în 2020.
Totodată el a condus un meci pe teren propriu al lui CFR Cluj în compania elvețienilor de la Young Boys Berna, scor 1-1, tot în 2020, în grupele Europa League, partida tur după care a urmat chiar în ultima etapă jocul decisiv de la Berna, pierdut cu 2-1 după gravele greșeli comise atunci în favoarea gazdelor de centralul francez Benoit Bastien. Antrenorul lui CFR era atunci actualul selecționer Edi Iordănescu.
Revenind la Glenn Nyberg acesta are totuși o serioasă tinichea de coadă din partida tur a sferturilor de finală ale ultimei ediții de Champions League, Arsenal – Bayern Munchen 2-2.
Neyberg a privat-o pe Bayern Munchen de un penalty la meciul tur din sferturile UCL cu Arsenal, scor 2-2. Gabriel, fundașul tunarilor, a comis un henț evident după ce a primit o pasă de la portar.
Glenn Nyberg apucase să fluiere, astfel că jocul se reluase, deși Gabriel a înțeles în faza respectivă că putea să așeze balonul pentru a executa lovitura liberă din careul propriu.
„Nu cred că a avut destul curaj pentru a acorda un penalty evident, într-o situație ciudată și ușor jenantă. Dar a admis pe teren că a văzut faza, însă nu a fost de ajuns pentru el ca să acorde lovitură de pedeapsă într-un sfert de finală pentru o asemenea greșeală”, a fost reacția lui Thomas Tuchel

The post Ne-a purtat noroc în precedentul meci! appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share