Italia – Albania, Euro 2024: intră în scenă regina Europei, Italia

RMAG news

În încercarea de a-și păstra coroana europeană, Italia întâlnește, diseară de la ora 22.00, Albania.

În timp ce azzurri pornesc la drum cu intenția de înnoda două titluri continentale consecutive, balcanicii speră doar să reacă de faza grupelor, la doar a doua lor apariție la un turneu major.

Italia poate egala Germania și Spania cu trei victorii dacă reușește să păstreze Trofeul Henri Delaunay.

De asemenea, vor încerca să devină a doua echipă care câștigă Campionatul European de două ori consecutiv, după ce doar Spania a mai reușit asta în câștigând edițiile 2008 și 2012. Asta, în ciuda pronostcurilor experților care nu văd squadra azzurra printer favorite.

Italia se prezintă la acest joc neînvinsă în șase meciuri. De când l-a succedat pe Roberto Mancini, câștigătorul Euro 2020, Spalletti a reușit șase victorii și trei remize.

În ciuda absențelor din defensivă, La Nazionale nu a primit niciun gol în ultimele 317 minute de joc.

Pentru a-și atinge obiectivul, Azzurri trebuie să aibă un start perfect, diseară, la Dortmund.

În timp ce Italia a trecut cu greu de Ucraina pentru a se califica, Albania a dominat grupa lor într-un stil neverosimil. După ce au pierdut meciul de deschidere împotriva Poloniei, au rămas neînvinși în următoarele șapte meciuri. Au terminat în fața atât a Poloniei, cât și a Cehiei.

Prima confruntare aduce Albania față în față cu niște adversari cunoscuți, ținând cont că nu mai puțin de nouă albanezi joacă la cluburi din Serie A.

Italia i-ar putea avea titulari centrul defensivei pe Riccardo Calafiori de la Bologna și Alessandro Bastoni.

Tânărul Nicolo Fagioli, de la Juventus a fost convocat, după lunile petrecute pe tușă din cauza unei interdicții pentru pariuri.

Fagioli s-a alăturat perechii de la Inter Milan, Davide Frattesi și Nicolo Barella, cei doi depășind probleme musculare minore din această săptămână.

Căpitanul Gianluigi Donnarumma va începe în poartă, iar Gianluca Scamacca ar putea să-I ia fața lui Mateo Retegui în atac, după excelentul final de sezon.

Coechipierul lui Scamacca de la Atalanta BC, Berat Djimsiti, va fi căpitanul Albaniei, după ce a jucat un rol cheie în triumful echipei bergamasce în Europa League luna trecută.

Mijlocașul defensiv Kristjan Asllani a câștigat Scudetto-ul din acest an cu Inter, în timp ce atât Nedim Bajrami cât și Marash Kumbulla au fost în lotul Sassuolo, care a retrogradat în Serie B.

După o perioadă dificilă la club, Armando Broja este pregătit să conducă atacul albanez, în timp ce în poartă este de așteptat să intre Etrit Berisha.

Echipe probabile

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Calafiori, Bastoni, Dimarco – Jorginho, Barella – Frattesi, Pellegrini, Chiesa – Scamacca

Albania: E. Berisha – Hysaj, Ismajli, Djimsiti, Mitaj – Asllani, Ramadani – Asani, Bajrami, Seferi – Broja.

Please follow and like us:
Pin Share