Câți bani iau tricolorii României dacă se califică din grupă: bonus cu șase zerouri! Iordănescu & co au primă și pentru titlul european! Exclusiv

Câți bani iau tricolorii României dacă se califică din grupă: bonus cu șase zerouri! Iordănescu & co au primă și pentru titlul european! Exclusiv

România lui Edi Iordănescu face parte din grupa E, alături de Belgia, Ucraina și Slovacia. După parcursul fără greșeală din preliminarii, când România a câștigat grupa cu Elveția fără eșec, fanii așteaptă o calificare măcar în optimile de finală la Euro 2024.

Tricolorii lui Edi Iordănescu au semnat înainte de plecarea spre Germania pentru bonusurile de Euro după o negociere cu Răzvan Burleanu

Înainte de plecarea spre Germania, tricolorii reprezentați de Nicolae Stanciu și de ceilalți căpitani au avut o discuție cu președintele FRF, Răzvan Burleanu. Tema a fost reprezentată de bonusurile de performanță ale tricolorilor la Europeanul din această vară.

S-a ajuns rapid la o soluție, urmând ca tricolorii să încaseze 50 la sută din bonusurile care vin de la UEFA pentru fiecare reușită la turneul final. Primii bani ar veni din punctele făcute pe terenurile din Germania, apoi din eventualele calificări.

Ca să fie totul clar, decizia care s-a luat a fost pusă pe hârtie și semnată de președintele FRF, de toți jucătorii din lotul de 26, dar și de toți membrii staff-ului tehnic și medical. Acum e nevoie de puncte în grupa E pentru ca tricolorii să-și umple conturile și după Euro, nu doar după preliminarii.

Nicolae Stanciu și colegii săi vor împărți minim 1,25 milioane de euro pentru o calificare în optimile de finală Euro 2024

Și acum să vedem cum premiază UEFA performanța la Euro 2024. Fiecare punct în grupă aduce 500.000 de euro, iar o victorie este recompensată cu 1.000.000 de euro. E foarte posibil să te califici în optimile de finală cu trei puncte, pentru că merg mai departe și cele mai bune 4 locuri 3. Asta ar însemna 1 milion de euro dacă punctele sunt obținute dintr-o victorie sau 1,5 milioane de euro, dacă sunt obținute din trei remize. E și aici o „afacere”…

Calificarea în optimile de finală aduce fiecărei naționale un bonus de 1,5 milioane de euro, atingerea sferturilor de finală încă 2,5 milioane de euro. Semifinalistele încasează un plus de 4 milioane de euro, apoi vin premiile pentru cele care-și dispută trofeul: cinci milioane de euro pentru finalistă și 8 milioane de euro pentru „noua regină”.

Cum arată pentru România calculul financiar al calificării în optimile de finală? Cu 1 milion de euro (minim) din puncte și bonusul de 1,5 milioane pentru depășirea fazei grupelor, ajungem la (minim) 2,5 milioane de euro. Din acești bani, 1,25 milioane de euro ajung la jucători, care vor fi recompensați pe baza unei grile în care primele locuri vor fi ocupate de cei care evoluează cel mai mult la Euro.

Tricolorii au inclusiv primă pentru câștigarea titlului european! Pare o utopie, dar e pusă pe hârtie!

E interesant faptul că Burleanu și tricolorii au discutat toate aspectele recompensării jucătorilor pentru prestația de la Euro 2024! Jucătorii și staff-ul au inclusiv primă pentru câștigarea titlului european! Pare o utopie, dar există inclusiv această clauză în contractul semnat între FRF și lot înainte de plecarea spre Wurzburg, unde naționala și-a stabilit sediul la Melchior Park.

FRF a câștigat pentru această calificare 9,25 milioane de euro, bonusul fiind identic pentru toate echipele naționale prezente la turneul final. Suma poate fi mărită cu fiecare punct și fiecare pas înainte pe care-l va face echipa lui Edi Iordănescu la Euro 2024. Federalii sunt foarte optimiști înainte de debutul României în turneu și par convinși că România se va califica din grupa cu Belgia, Ucraina și Slovacia.

Debutul României la acest turneu final se va produce luni, 17 iunie, de la ora 16:00, împotriva Ucrainei. Partida va avea loc la Munchen, pe „Fussball Arena”, unde s-a jucat și meciul de deschidere Germania – Scoția 5-1.

200.000 de euro a fost prima selecționerului Edi Iordănescu pentru calificarea la Euro 2024
160.000 de euro a fost cea mai mare primă luată de un tricolor după parcursul din preliminarii, printre „grei” numărându-se Stanciu, Burcă și Drăgușin

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

Please follow and like us:
Pin Share