EURO 2024. Spaniolul Lamine Yamal, cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European

EURO 2024. Spaniolul Lamine Yamal, cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European

Lamine Yamal, în vârstă de 16 ani și 338 de zile, a debutat în partida Spania-Croația din cadrul grupei B la Euro 2024, devenind astfel cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată într-un meci din cadrul turneului continental, relatează Gsp.roLa finalul primei reprize, jucătorul a oferit și o pasă decisivă la golul lui Carvajal.

Recordul anterior era deținut de portarul Poloniei de la Euro 2020, Kacper Kozlowski, care a debutat împotriva Spaniei la vârsta de 17 ani și 246 de zile.

Polonezul a doborât recordul deținut de Jude Bellingham cu 6 zile înainte. Englezul a jucat la Euro la vârsta de 17 ani și 349 de zile.

Jucătorul Barcelonei a stabilit o serie de recorduri de precocitate. El era deja cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat culorile Barcelonei şi cel mai tânăr care a jucat pentru echipa naţională a Spaniei.

Lamine Yamal este în continuare elev și încearcă să facă performanțe și la școală. Nici în perioada Campionatului European nu neglijează studiul.

„Mi-am adus temele pentru că sunt în al patrulea an de ESO. Am cursuri prin web şi mă descurc bine. Sper să nu fiu scos la tablă de către profesor”, a declarat fotbalistul spaniol conform news.ro

FOTO: Hepta

  

  

Please follow and like us:
Pin Share