Microbiștii au analizat și au dat verdictul: Unde se bea cea mai scumpă și cea mai ieftină bere din UE

Microbiștii au analizat și au dat verdictul: Unde se bea cea mai scumpă și cea mai ieftină bere din UE

În acest context, un studiu a analizat costul savurării unei beri în funcție de locul în care se află sau călătoresc fanii.

Date recente relevă diferențe mari în ceea ce privește prețurile berii la halbă și nivelul general al prețurilor la băuturile alcoolice în Europa, subliniind costurile diferite pe care fanii se pot aștepta să le aibă.

Potrivit Numbeo, un site de statistici privind costul vieții generate de utilizatori, prețurile berii naționale la halbă (0,5 litri) în restaurante sau pub-uri variază de la 2 euro în Sofia la 8 euro în Copenhaga, în rândul capitalelor UE.

Incluzând Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS), Regatul Unit și țările candidate la UE, Reykjavik, în Islanda, se află în fruntea listei, cu 10 euro pe bere, urmată îndeaproape de Oslo, cu 9,6 euro.

Urmează Copenhaga și Helsinki, cu un preț mediu de 8 euro pe bere.

La Londra (7,7 euro) și la Paris (7 euro) trebuie să plătiți peste 7 euro pentru o bere la halbă. În Berna, în Elveția, costă 6,7 euro.

Din ce sunt făcuţi, de fapt, MICII din supermarketuri. Zeci de E-uri care sfârâie pe grătar, dezvăluite de un studiu

Deși trei orașe se situează peste Stockholm (6,7 euro), țările nordice au, în general, cele mai mari prețuri la bere din Europa.

Acest lucru indică faptul că fanii din aceste orașe vor trebui să își facă un buget mai mare pentru băuturile din ziua meciului, în comparație cu alte locații, scrie economedia.

În schimb, orașe precum Kiev, Minsk și Chișinău oferă opțiuni semnificativ mai ieftine. Kievul are cel mai mic preț, de 1,1 euro pe bere, urmat de Minsk la 1,2 euro și Chișinău la 1,3 euro.

Prețurile berii sunt, de asemenea, comparativ mai mici în Madrid (3,5 euro) și Lisabona (3,5 euro).

Toate acestea sunt prețuri nominale și nu reflectă standardele puterii de cumpărare (PPS). Această disparitate semnificativă a prețurilor evidențiază modul în care prețurile berii pot reflecta condițiile economice mai largi și factorii pieței locale.

Prețurile berii pot varia semnificativ în cadrul unor țări, făcând-o mai ieftină în unele orașe. Regatul Unit este un exemplu grăitor: în timp ce o bere costă 7,7 euro în Londra, puteți savura una la 4,3 euro în Coventry, 4,8 euro în Aberdeen și 5,2 euro în Sheffield. 

Legea care reglementează plata cu cardul intră în vigoare pe 16 iunie. Ce trebuie să știe românii înainte de a merge la cumpărături

Please follow and like us:
Pin Share