EURO 2024 Live Blog duminică, 16 iunie, ziua 3. Totul despre Polonia – Olanda, Slovenia – Danemarca și Serbia – Anglia. Poliția germană se teme de ”noua generație de huligani” a Angliei

EURO 2024 Live Blog duminică, 16 iunie, ziua 3. Totul despre Polonia – Olanda, Slovenia – Danemarca și Serbia – Anglia. Poliția germană se teme de ”noua generație de huligani” a Angliei

EURO 2024 a început și s-au jucat deja primele dueluri ale competiției. Germania – Scoția a oferit un prim spectacol la acest turneu final, iar partidele de ieri au arătat nivelul ridicat al acestei ediții a Campionatului European.

UPDATE: Probleme uriașe pentru poliția germană

Înaintea partidei Anglia – Serbia de la EURO 2024, poliția germană a recunoscut că duce lipsă de informații proaspete despre noua generație de huligani englezi și nu știe cât de agresivi sunt aceștia.

”Este un domeniu unde tuturor ne scapă niște informații importante. Ultimul turneu major la care oamenii se puteau mișca liber s-a petrecut în urmă cu 8 ani. De atunci, suporterii s-au schimbat. Și astăzi acești fani au 20-30 de ani, adică sunt la o vârstă când își pot manifesta agresivitatea, dar, desigur, ne e greu să estimăm ce se va întâmpla de fapt.

Deși federația engleză de fotbal a primit o cotă de 10.000 de bilete pentru meciul cu Serbia, sunt motive să credem că fanilor englezi li s-au vândut peste 20.000 de bilete, ceea ce înseamnă că orașul Gelsenkirchen va fi luat cu asalt de minimum 30.000 de suporteri.

Acestora li se vor adăuga cei 10.000 de fani sârbi. Aceștia sunt și mai greu de monitorizat, pentru că se pot urca în mașini și pot veni oricând în Germania. Singurul lucru pe care l-am tot repetat este că nu putem exclude acest scenariu violent.

Nu există competiție internațională care să dureze o lună și să nu fi cunoscut incidente”, a declarat Peter Both, șeful poliției din Gelsenkirchen, orașul în care se va desfășura meciul, conform The Guardian.

Întâlnirea Serbia – Anglia, din Grupa C de la EURO 2024, se va disputa duminică, 16 iunie, de la ora 22:00.

EURO 2024 Live Blog duminică, 16 iunie. Ziua începe cu Polonia – Olanda

Duminica, 16 iunie, este cea de-a treia zi a competiției EURO 2024. FANATIK vă va ține la curent printr-un Live Blog cu tot ce se întâmplă în Germania la partidele Polonia – Olanda, Slovenia – Danemarca și Serbia – Anglia. Partide care vor fi transmise în direct de PRO TV.

Primul duel al zilei este cel în care Polonia și Olanda se vor întâlni pe Volksparkstadion din Hamburg, de la ora 16:00. Cele două echipe naționale vor disputa prima partidă programată în Grupa D a turneului final, din care mai fac parte Austria și Franța.

Este o partidă foarte importantă pentru ambele formații care vin în acest debut de la EURO 2024 după două amicale pozitive. În cazul Poloniei, aceștia au reușit două victorii în fața Turciei (2-1) și Ucrainei (3-1).

De partea cealaltă, Olanda s-a duelat înainte de Campionatul European cu Islanda și Canada. Cu ambele formații a înregistrat câte o victorie cu 4-0. Totodată, formația condusă de Ronald Koeman este favorita în acest duel, datorită și valorii lotului.

Lewandowski, marea absență a Polonezilor

Starul Barcelonei va rata primul meci de la EURO 2024 din cauza unei accidentări musculare suferite în duelul amical cu Turcia. Robert Lewandowski a acuzat dureri în prima repriză și a fost scos de pe teren în minutul 32. Medicii Poloniei susțin că atacantul ar putea reveni la timp pentru meciul cu Austria.

Tot în tabăra Poloniei va mai exista o piesă lipsă. Este vorba despre atacantul împrumutat la Verona, Karol Świderski. Fotbalistul s-a accidentat la gleznă în timp ce sărbătorea golul marcat cu Turcia din pasa lui Robert Lewandowski. La fel ca în cazul starului de la Barcelona, medicii se așteaptă ca atacantul să fie apt pentru duelul cu Austria.

“Robert Lewandowski are o ușoară accidentare și nu ar trebui să fie probleme. Karol Świderski și-a întors glezna și abia după examinări voi ști mai mult.

Paweł Dawidowicz a suferit și el o ușoară accidentare. Dar cred că toți se vor recupera complet în câteva zile”, a explicat selecționerul Poloniei, Michał Probierz, la conferința de presă de la finalul amicalului câștigat de Polonia cu 2-1 în fața Turciei.

Slovenia – Danemarca, a doua întâlnire a zilei de sâmbătă, 16 iunie

Sovenia – Danemarca este meciul cu numărul doi de duminică. Partida va avea loc la ora 19:00 și se va disputa pe MHPArena la Stuttgart. Duelul dintre cele două naționale va reprezenta prima partidă programată în Grupa C a turneului final. Din această grupă mai mai fac parte Anglia și Serbia.

Diferența de valoare dintre cele două naționale o face pe Danemarca să fie favorita din acest meci. Cotată la 415 milioane de euro, naționala daneză va ataca în acest meci cu vârful celor de la Manchester United, Rasmus Højlund, cotat la 65 de milioane de euro.

De partea cealaltă, Slovenia, evaluată la 141 de milioane de euro, va răspunde prin atacurile lui Benjamin Šeško. Tot un jucător de 21 de ani care este cotat la 50 de milioane de euro și care evoluează la RB Leipzig.

În cele două partide amicale, slovenii au remizat cu Bulgaria 1-1 și au învins Armenia, scor 2-1. În schimb, Danemarca a disputat două meciuri cu Norvegia și Suedia, ambele victorii, scor 3-1, respectiv 2-1.

Fără absențe în cele două loturi

Atât Matjaž Kek, cât și Kasper Hjulmand nu au probleme de lot. Toți jucătorii care au venit în Germania sunt apți pentru a-și reprezenta echipele naționale la EURO 2024. Iar aceștia vor da totul pentru a obține un loc în optimi. Slovenia va disputa următorul meci cu Serbia, iar Danemarca cu Anglia. Urmând ca în ultima etapă a grupelor acestea să facă schimb de adversare.

Serbia – Anglia închide ziua a 3-a de la EURO 2024

Serbia – Anglia este ultimul meci al zilei de duminică și al doilea meci din Grupa C. Duelul dintre cele două formații va avea loc de la ora 22:00, pe Stadionul Veltins Arena din Gelsenkirchen.

Pentru vecina României va fi un test dificil, deoarece va întâlni formația cu cel mai bun lot din punct de vedere valoric, cotat la 1.52 miliarde de euro. În schimb, sârbii au un lot evaluat la 313 milioane de euro. Al doilea cel mai valoros din Grupa C, după Danemarca.

Având în vedere adversarele din grupă, Serbia are șanse mari pentru a merge mai departe. Aceștia vor da totul pentru a scoate un rezultat pozitiv chiar din duelul de debut de la EURO 2024.

În schimb, englezii vin în acest meci cu o încredere uriașă. Gareth Southgate a ales o listă de jucători puternici care cresc șansele Angliei de a câștiga competiția din Germania. Așadar, britanicii vor încerca să învingă în fiecare duel în parte pentru a-și arăta supremația în grupă, dar și în acest turneu final.

Luke Shaw va rata primul meci de la EURO 2024

Chiar dacă s-a confruntat și în acest sezon cu accidentările și nu a mai evoluat pentru club și națională din luna februarie, Gareth Southgate a ales să îl convoace pe Luke Shaw la EURO 2024.

Englezul a fost ales drept cea mai bună variantă pentru postul de fundaș stânga. Însă, acesta suferă de o nouă accidentare. Medicii britanicilor nu știu când va putea acesta să revină, dar cu siguranță nu va evolua în prima partidă din Germania.

1,95 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri” la meciul Polonia – Olanda

Please follow and like us:
Pin Share