Decizia judecătorilor în cazul mamei din Botoșani care și-a aruncat copiii, de 1 și 2 ani, de la etaj

Decizia judecătorilor în cazul mamei din Botoșani care și-a aruncat copiii, de 1 și 2 ani, de la etaj

La finalul săptămânii trecute, joi 13 iunie, judecătorii de la Tribunalul Botoșani au admis cererea procurorilor  de schimbare a încadrării juridice pentru Lorela Babii. Aceasta este mama care anul trecut și-a aruncat ambii copii, doi băieți de 1 și 2 anișori, de la balcon. Unul dintre micuți și-a pierdut viața, iar altul a fost grav rănit.

Decizia judecătorilor în cazul mamei din Botoșani care și-a aruncat copiii de la balcon

Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au cerut schimbarea încadrării juridice pentru Lorela Babii, mama care în august 2023 și-a aruncat ambii copii de la balcon. În urma acestui gest, unul dintre copii și-a pierdut viața, iar celălalt a fost grav rănit.

Concret, femeia a fost trimisă în judecată pentru „infracțiunile de omor – violență în familie și tentativă la omor – violență în familie”, iar  acum judecătorii au luat decizia de a schimba încadrarea juridică în „infracțiunile de omor calificat – violență în familie şi tentativă la omor calificat – violență în familie”.

Potrivit minutei de pe portalul instanței, decizia judecătorilor nu este definitivă, putând fi atacată în apel.„Admite cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani la termenul de judecată din data de 23.04.2024.

În temeiul art. 386 Cod procedură penală, schimbă încadrarea juridică a faptelor pentru care a fost trimisă în judecată inculpata Babii Lorela-Catrinel, respectiv din infracțiunile de omor – violență în familie şi tentativă la omor – violență în familie (…) în infracțiunile de omor calificat – violență în familie şi tentativă la omor calificat – violență în familie, prev. şi ped. de art. 188. Cu drept de apel odată cu fondul cauzei.”

Astfel, dacă decizia judecătorilor va fi menținută și la apel, Lorela Babii riscă o pedeapsa cu închisoarea între 15 și 25 de ani.

Mama care și-a aruncat copiii de la etaj

Gestul care a șocat un oraș întreg a avut loc în data de 20 august 2023. În seara acelei zile, polițiștii de la Poliția Municipiului Botoșani au fost sesizați printr-un apel de urgență că o femeie și-a aruncat ambii copii de la balconul primului etaj al camerei de hotel unde era cazată.

Echipajele de salvare au intervenit de urgență, și i-au transportat pe cei doi micuți, doi băieței de 1 și 2 anișori, la spital cu răni grave. Din păcate, ulterior, unul dintre aceștia și-a pierdut viața, medicii neputând face nimic pentru salvarea acestuia.

Intervenția a fost una dificilă în condițiile în care apoi femeia a amenințat că se aruncă și ea de la geamul camerei de hotel. A fost nevoie de două ore de negocieri cu mama celor doi copii, până când polițiștii au reușit să-i distragă atenția și să o imobilizeze.

În luna octombrie aceasta a fost trimisă în judecată. „S-a reţinut că, în data de 20.08.2023, în jurul orei 23.30, inculpata a aruncat în gol pe cei doi copii minori ai săi, în vârstă de 1, respectiv 2 ani, de la etajul al doilea al unui hotel din municipiul Botoşani; în urma impactului cu solul, copilul în vârstă de 1 an a suferit leziuni incompatibile cu viaţa, iar copilul în vârstă de 2 ani a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa”, se arata într-un comunicat al instanței de la acea dată.

Lorela Babii se află în arest preventiv.

Please follow and like us:
Pin Share