Prietenia există! Un adolescent și-a salvat cel mai bun prieten de la moarte, chiar dacă avea mâna în ghips

Prietenia există! Un adolescent și-a salvat cel mai bun prieten de la moarte, chiar dacă avea mâna în ghips

Cum s-a întâmplat totul

În timp ce se jucau pe marginea unui lac, unul dintre băieți a scăpat o jucărie în apă. Fără să se gândească la consecințe, băiatul de 14 ani a sărit în apa rece ca gheața. În scurt timp, a început să se scufunde și nu a mai reușit să iasă singur la mal.

Observând situația disperată, prietenul său, care avea brațul în ghips, a sărit imediat în apă pentru a-l ajuta. Aflat încă pe mal, fratele victimei a dat alarma. Până la sosirea salvatorilor, cei doi copii au reușit să iasă singuri din apă.

Cei doi au fost transportați de urgență la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Unul dintre băieți a fost tratat pentru hipotermie, în timp ce celălalt a suferit un atac de panică. Gestul adolescentului a fost unul de curaj extrem, un exemplu de altruism care merită să fie cunoscut și urmat.

„Prietenul acestuia, aflat pe mal, a sunat imediat la 112, apoi a luat decizia de a-şi rupe ghipsul de la mână pentru a intra după băiat. Pentru că avea mâna fracturată, nu a reuşit să îl scoată de tot din apă pe copil. Unul dintre jandarmii care se aflau în serviciu la dispeceratul unităţii a auzit pe staţie apelul şi şi-a dat seama că băieţii sunt foarte aproape de el. A luat cu el încă un coleg care urma să intre în serviciu şi au fugit la locul indicat. Când au ajuns, băiatul fusese tras foarte aproape de mal de către prietenul său. Era aproape de hipotermie”, arată news.ro.

Reacția și răspunsul copilului-erou

Deși gestul său a fost unul eroic, adolescentul a fost certat de mama sa pentru riscul pe care și l-a asumat. Răspunsul său a fost simplu și plin de determinare: „Dar ce? Ai fi vrut să-l las să se înece?”, a povestit Mirela Bădescu, reprezentant al SMURD Sibiu.

„Acum copilul se află internat în spital şi este în stare stabilă. Şi prietenul său, cel care a scris povestea salvării, este bine. Medicii i-au pus din nou în ghips mâna fracturată, iar acum este acasă”, au menţionat jandarmii.

Acest incident subliniază importanța curajului și a solidarității în momente de criză. Curajul și rapiditatea cu care adolescentul din Sibiu a acționat pentru a-și salva prietenul reprezintă un exemplu demn de urmat și de mediatizat. 

Please follow and like us:
Pin Share