Elena Lasconi intră în lupta în lupta pentru șefia USR. „Îmi asum şi candidatura la alegerile prezidenţiale”

Elena Lasconi intră în lupta în lupta pentru șefia USR. „Îmi asum şi candidatura la alegerile prezidenţiale”

Elena Lasconi, primarul reales al localității Câmpulung Muscel, și-a anunțat duminică, 16 iunie, candidatura la alegerile interne, pentru conducerea USR. De asemenea, potrivit News.ro, într-un mesaj intern, aceasta le-a transmis colegilor de partid că își asumă și o viitoare candidatură la alegerile prezidențiale.

Lasconi intră în lupta în lupta pentru șefia USR

Într-un mesaj postat pe pagina ei de Facebook, Elena Lasconi a făcut public faptul că intră în cursa internă pentru conducerea USR. După demisia lui Cătălin Drulă, și primarul Timișoarei își anunțase candidatura pentru conducerea partidului, dintre numele sonore rămase în USR.

În mesajul ei pe Facebook, Lasconi își declară loialitatea față de Câmpulung Muscel, localitatea unde a fost realeasă în funcția de primar cu peste 60% din voturi. Dar spune că în ciuda victoriei personale nici nu a putut să se bucure de acest rezultat dat fiind scorul obținut de USR.

„E vremea RECONSTRUCȚIEI! Dragi câmpulungeni, vă mulțumesc pentru încredere! Am fost, sunt și voi fi loială Câmpulungului câte zile voi mai avea. Tot ce fac și voi face este pentru binele orașului. Nu este o promisiune, ci un legământ. Aici este casa mea. Aici este sufletul meu. Și asta datorită vouă.

Mă mândresc cu Câmpulung. Mă mândresc că sunt româncă. După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situație în fața căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții”, a scris Elena Lasconi.

Fosta jurnalistă de la Pro TV, care la alegerile din 2020 a candidat pe listele USR la primăria Câmpulung obținând o victorie spectaculoasă, a continuat însă spunând că nu poate rămâne indiferentă la situația politică actuală, cu un PSD care domină întreaga țară.

„Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi aici la Câmpulung. În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat.

Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat. Aici la Câmpulung continuăm cu fapte. Vă rog să aveți încredere: cuvântul meu e contract! Să fim sănătoși, liberi, uniți și să ne bucurăm unii de alții”, a mai transmis Elena Lasconi.

Asumarea candidaturii la alegerile prezidențiale

Într-un mesaj intern, transmis colegilor de partid, Elena Lasconi le-a spus acestora că nu urmărește doar o schimbare de fațadă, și că vrea să colaboreze cu structurile interne ale partidului. Mesajul acesteia vine în condițiile în care, după rezultatul alegerilor de duminica trecută, aceasta a criticat întreaga conducere a partidului, vorbind de cei „patru, cinci bărbați” care i-au toate deciziile în partid.

„Ştiu că putem deveni o echipă şi astfel îmi asum şi candidatura la alegerile prezidenţiale (…) Nu sunt singură, aşa cum se spune. Am alături de mine mulţi colegi care au adus cinste partidului nostru prin munca şi rezultatele lor. (…) Dragi colegi din USR (…) veniţi alături de mine şi de echipa mea să reconstruim”, le-a transmis colegilor din USR Lasconi.

De asemenea, aceasta le-a transmis că are deplină încredere în forța internă a partidului de a se reforma și de a trece peste acest moment dificil. Aceasta a spus că în ciuda rezultatului la alegeri, resursa internă a USR este prețioasă, fiind formată din oameni care nu fac politică pentru funcții.

„Tuturor le spun că în USR sunt oameni cinstiţi şi buni care îşi doresc să trăiască în România, la fel ca mine. Şi vă rog: nu vă pierdeţi speranţa (…) Nu am candidat atunci când ne era bine, ci acum când ne e greu. Pentru că, să nu vă înşelaţi, ne aflăm într-un moment crucial al partidului nostru, dar şi al României”, le-a mai transmis Elena Lasconi colegilor din USR.

Reamintim că Elena Lasconi trebuia să fie prima pe listele USR la alegerile europarlamentare, însă după ce a declarat public că a votat la Referendumul pentru familie, conducerea USR a scos-o din cursa electorală unde practic era pregătită chiar pentru alegerile prezidențiale. Cătălin Drulă a declarat că anul acesta nu va fi candidatul USR la prezidențiale.

Please follow and like us:
Pin Share