Încă un tronson de autostradă aproape de finalizare. Pe unde vor putea circula șoferii români la fel ca pe drumurile din Occident

Încă un tronson de autostradă aproape de finalizare. Pe unde vor putea circula șoferii români la fel ca pe drumurile din Occident

Este vorba despre tronsonul Curtea de Arges-Pitesti, al autostrazii Sibiu-Pitesti, construit de italienii de la compania WeBuild, cei care au executat și lucrările de ridicare a Podului de peste Dunăre de la Brăila.

Încă un tronson de autostradă aproape de finalizare

Reprezentanții companiei italiene au anunțat că lucrările la cei peste 30 km ai viitorului tronson Pitești-Curtea de Argeș, Lotul 5 al autostrăzii Sibiu – Pitești (A1), înaintează cu rapiditate.

Potrivit estimărilor constuctorului, acest tronson va fi dat în circulație în luna decembrie 2024, cu nouă luni mai devreme față de termenul prevăzut în contractul semnat cu CNAIR și anume septembrie 2025.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, a anunțat în urmă cu ceva timp că ”ritmul lucrărilor este unul bun”, iar șantierul este în avans față de grafic.

Numai în luna aprilie a acestui an, conform secretarului de stat, compania italiană mobilizase peste 1.000 de muncitori pe șantierul de pe Lotul 5 al autostrăzii A1.

”Antreprenorul a mobilizat pe întregul șantier aproximativ 1.040 persoane, ritmul lucrărilor este unul bun, proiectul fiind chiar în avans față de grafic, iar dacă se menține, ar putea fi finalizat la sfârsitul acestui an”, a declarat Irinel Scrioșteanu, în luna aprilie.

”Inaugurarea anticipată în decembrie 2024 stă în câteva poduri critice”

De asemenea, reprezentanții Asociației Pro Infrastructura au transmis că ”la terasamente nu avem nicio emoție pentru finalul acestui an: pe cea mai mare parte a lotului avem balast stabilizat și chiar primul strat de asfalt, doar mici zone fiind mai în urmă”.

”Inaugurarea anticipată în decembrie 2024 stă în câteva poduri critice de pe tronson, în special cele cu deschideri pe tablier metalic, cum ar fi cel peste canalul Argeș de lângă Merișani, în sudul Lacului Vâlcele”, au mai spus reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

Tronsonul 5 al Autostrazii Sibiu-Pitesti are o lungime de 30,35 km și va include, conform caietului de sarcini, 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere la Curtea de Arges, Baiculesti si Bascov, două spații de servicii, două parcări de scurtă durată și mai multe centre de coordonare și întreținere.

Valoarea contractului, atribuit în anul 2021 italienilor de la WeBuild, este de 1,71 miliarde lei (fara TVA).

Please follow and like us:
Pin Share