Spectator de lux la România – Ucraina. Premierul Marcel Ciolacu va asista la debutul tricolorilor la EURO 2024

Spectator de lux la România – Ucraina. Premierul Marcel Ciolacu va asista la debutul tricolorilor la EURO 2024

Naționala României va avea un spectator de lux la meciul cu Ucraina, luni, 17 iunie, de la ora 16:00, primul din grupa E de la EURO 2024. Premierul Marcel Ciolacu va fi prezent în tribunele stadionulului ”Allianz Arena” pentru a-i încuraja pe tricolorii lui Edi Iordănescu.

Premierul Marcel Ciolacu, spectator la România – Ucraina de la EURO 2024

Șeful Executivului a fost și în cantonamentul naționalei înaintea partidei cu Elveția, scor 1-0, de la București, pentru a-i felicita pe tricolori pentru calificarea la EURO 2024. Cu acel prilej, Marcel Ciolacu a primit din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu, un tricou al naționalei cu numele său pe spate și cu numărul 12, simbolul spectatorilor. “Suntem mândri de voi! Hai, România!”, a scris Marcel Ciolacu, pe contul său de Facebook.

În schimb, Marcel Ciolacu a promis Federației 20.000.000 de euro pentru Academiile de fotbal din România. “Eu cred că el era convins înainte de treaba asta, pentru că discuțiile nu au fost numai acum, înainte de acest meci, când a venit la băieți în cantonament. Discuțiile sunt de mai multă vreme la nivel de guvern și federație.

Răzvan Burleanu a făcut de multe ori lobby-uri pentru lucruri care să îmbunătățească activitatea în fotbal. Știți foarte bine. Sunt o grămadă de lucruri pe care noi nu le știm și care țin de administrație”, a precizat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

Marcel Ciolacu face o vizită în Bavaria

Marcel Ciolacu a fost prezent și la meciul România – Elveția, încheiat cu victoria tricolorilor, victorie care a consfințit calificarea de pe primul loc în grupă.

Primul ministrui efectuează luni, 17 iunie, o vizită oficială în Bavaria, în contextul marcării a 25 de ani de relaţii bilaterale româno-bavareze, informează Agerpres. După meci, potrivit programului anunţat de Biroul de presă al Guvernului, Marcel Ciolacu va participa la recepţia oferită în onoarea sa la Castelul Nymphenburg din Munchen cu prilejul jubileului de 25 de ani de cooperare instituţională româno-bavareză.

Naționala României a efectuat duminică seară, 16 iunie, antrenamentul oficial pe stadionul ”Allianz Arena”, iar selecționerul Edi Iordănescu a fost implicat la maxim pentru a-i capacita pe tricolori. Edi Iordănescu a împlinit duminică 46 ani și a fost sărbătorit în cantonamentul din Germania. Jurnaliștii prezenți la conferința de presă premergătoare partidei cu Ucraina i-au făcut o surpriză și i-au cântat ”Mulți ani trăiască!”.

Lotul României pentru EURO 2024

Portari: Horațiu Moldovan (26 ani), Florin Niță (36), Ștefan Târnovanu (24)
Fundași: Andrei Rațiu (25), Vasile Mogoș (31), Radu Drăgușin (22), Bogdan Racovițan (24), Adrian Rus (28), Ionuț Nedelcearu (28), Andrei Burcă (31), Nicușor Bancu (31)
Mijlocași: Deian Sorescu (26), Ianis Hagi (25), Dennis Man (25), Marius Marin (25), Adrian Șut (25), Răzvan Marin (28), Nicolae Stanciu (31), Darius Olaru (26), Alexandru Cicâldău (26), Valentin Mihăilă (24), Florinel Coman (26)
Atacanți: Denis Drăguș (24), George Pușcaș (28), Denis Alibec (33), Daniel Bîrligea (24).

Programul grupei României de la EURO 2024

17 iunie: România – Ucraina (ora 16:00, Munchen), Belgia – Slovacia (ora 19:00, Frankfurt)
21 iunie: Slovacia – Ucraina (ora 16:00, Dusseldorf)
22 iunie: România – Belgia (ora 22:00, Koln)
26 iunie: România – Slovacia (ora 19:00, Frankfurt), Ucraina – Belgia (ora 19:00, Stuttgart)

Please follow and like us:
Pin Share