Podcast Euro Fanatik anunță din Munchen formula de start a României cu Ucraina și numărul uimitor de suporteri români

Podcast Euro Fanatik anunță din Munchen formula de start a României cu Ucraina și numărul uimitor de suporteri români

EuroFanatik este un podcast prin care jurnaliștii Cristi Coste, Remus Răureanu și Răzvan Nicolae, trimișii FANATIK în Germania, la sfârșitul fiecărei zile, vor realiza și dezbate cele mai interesante detalii din cantonamentul echipei naționale a României de la EURO 2024. În primul episod, EuroFanatik anunță atât echipa de start a României la meciul cu Ucraina, cât și numărul de suporteri ai „tricolorilor” așteptați pe Allianz Arena din Munchen.

EuroFanatik, podcast special la EURO 2024: „Pentru a sta aproape de tricolori”

Duminică, delegația României a călătorit cu trenul de la Wurzburg, orașul gazdă al „tricolorilor” la EURO 2024, către Munchen, orașul care va găzdui primul meci al selecționatei lui Edi Iordănescu la turneul final din Germania. FANATIK a prezentat motivele pentru care România a ales să călătorească cu trenul în „patria autostrăzilor”.

„Bună seara, suntem FANATIK! Suntem Cristi Coste, Remus Răureanu și Răzvan Nicolae, echipajul FANATIK trimis la Munchen pentru a sta aproape de tricolori, a sta aproape de acest turneu final.

Începând de astăzi, în fiecare seară, vom încerca să realizăm un podcast pe care noi îl autointitulăm EuroFanatik. Podcast în care vom realiza și vom dezbate ce s-a întâmplat în timpul zilei, ce s-a întâmplat în lotul naționalei României.

Începem cu faptul că am ajuns la Munchen odată cu echipa națională. Au venit cu trenul, noi avem venit pe autostradă aproape în același timp cu ei. Multă lume s-a întrebat de ce să meargă naționala cu trenul în patria autostrăzilor, dar și a avioanelor, având în vedere că sunt distanțe mari. Au fost 300 km până la Munchen, la Koln, când vom juca împotriva Belgiei sunt alți 300 km”, a spus Cristi Coste.

Infrastructura feroviară din România, la ani-lumină distanță de Occident: „E cea mai sigură, ecologică și rapidă cale de transport”

Călătoria „tricolorilor” cu trenul pe ruta Wurzburg – Munchen a ridicat mari semne de întrebare în rândul românilor. Jurnalistul Remus Răureanu a explicat că infrastructura feroviară dezastruoasă din țara noastră i-a făcut pe români să reclame suspiciuni.

„S-a întrebat multă lume pentru că noi venim din România. Iar în România infrastructura feroviară este dezastruoasă. N-am o statistică, dar probabil că printre cele mai proaste din Europa. Atât cât am călătorit în Vest sau în țările nordice am putut să verificăm această teoremă. 

Răzvan Marin ne-a spus în conferința de presă că pentru el nu este deloc ceva inedit pentru că în Italia merge foarte des cu trenul la meciuri. Am vorbit în FRF amândoi și ne-au explicat oamenii că e cea mai sigură, mai ecologică și mai rapidă cale de transport. 

Dacă avem trenuri și căi ferate medievale, când auzim că niște oameni plătiți anual cu milioane de euro, unii dintre ei, merg cu trenul ne întrebăm ‘ce e asta?’”, a spus Remus Răureanu.

Remus Răureanu, despre regresul fotbalului românesc: „Am ajuns să ne uităm la ucraineni ca la superstaruri”

Presa din România a încercat să detensioneze atmosfera de la naționala României, cu o zi înaintea meciului cu Ucraina. Jurnaliștii români din Germania i-au cântat la mulți ani selecționerului în ziua în care a împlinit vârsta de 46 de ani.

În ceea ce privește tabăra adversă, fotbaliști precum Andriy Lunin, Mykhailo Mudryk sau Artem Dovbyk au ajuns să fie priviți ca niște superstaruri de iubitorii fotbalului din România. Remus Răureanu a comentat acest aspect, mărturisind că reprezintă o dovadă a regresului fotbalului românesc.

„Ai pomenit despre antrenamentul Ucrainei. M-am trezit uimit în timpul antrenamentului și nu doar eu, ci și oamenii din media românească din jurul meu: Wow, Lunin, wow, Mudryk. E și aceasta o dovadă a regresului pe care l-a înregistrat fotbalul nostru. Am ajuns să ne uităm la ucraineni ca la superstaruri.

Nu mai au rost comparațiile cu generațiile din urmă. Îmi amintesc când juca România lui Hagi cu Portugalia: Rui Costa, Nuno Gomes, Figo, superstaruri. Acum am început să-i privim la fel pe ucraineni, ca pe niște vedete colosale. Totuși, e Ucraina! Putem să umplem două agende cu calcule, nu rezultă că România va lua un punct”, a mai spus Remus Răureanu.

Podcast EuroFanatik anunță din Munchen formula de start a naționalei și numărul uimitor de suporteri români

Edi Iordănescu este la un pas de linia de sosire cu pregătirile pentru primul meci al naționalei României de la EURO 2024. Selecționerul a fost mai implicat ca niciodată la antrenamentul oficial al „tricolorilor”, ultima adunare înaintea duelului cu Ucraina.

Cristi Coste a prezentat cum va arăta echipa de start a naționalei României pentru meciul din prima etapă cu Ucraina. Andrei Burcă ar urma să fie titular în centrul defensivei „tricolore” alături de Radu Drăgușin. De asemenea, în ciuda faptului că a fost surprins la antrenament cu un bandaj uriaș pe picior, Răzvan Marin are șanse mari să fie titular contra naționalei lui Serghei Rebrov.

„A fost un semn de întrebare bandajul pe care l-am văzut pe piciorul lui Răzvan Marin. Se vedea urât, dar informațiile sunt că el este ok, așa cum este Bancu, cel care a ieșit șchiopătând după ultimul antrenament de la Wurzburg.

În mare parte, 90 și ceva la %, selecționerul este decis asupra echipei de start, este cel pe care l-am dat pe FANATIK în urmă cu 4 zile”, a spus Cristi Coste. Echipa de start a României cu Ucraina: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Marius Marin – Man, Mihăilă, Răzvan Marin, Stanciu – Drăguș.

De asemenea, Cristi Coste a anunțat, în exclusivitate, că aproximativ 25.000-30.000 de suporteri români sunt așteptați pe Allianz Arena din Munchen la partida cu Ucraina.

Fanii „tricolorilor” au declanșat deja sărbătoarea pe străzile din Munchen, dar și la Wurzburg. „Mâine vom avea 25-30.000 de români pe Allianz Arena din Munchen. Ne pregătim de sărbătoare, hai România!”, a fost anunțul lui Cristi Coste. VEZI PODCASTUL INTEGRAL MAI JOS.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

EuroFanatik, episodul 1: echipa de start a României cu Ucraina și numărul de suporteri români așteptat la meci

Please follow and like us:
Pin Share