Cristi Coste, mesaj pentru „tricolori” și Edi Iordănescu înainte de România – Ucraina: „Țineți minte 5 cuvinte!”

Cristi Coste, mesaj pentru „tricolori” și Edi Iordănescu înainte de România – Ucraina: „Țineți minte 5 cuvinte!”

România se întoarce la un turneu final continental după o pauză de 8 ani. Este, dacă vreți, deja clasica prezență la Euro o dată la 8 ani, ciclul începând în 2000. România lui Edi Iordănescu ajunge la turneul final după o campanie ilustrată excelent de filmul „În inima naționalei”. Probabil că 9 din 10 români spuneau că nu ne calificăm când au început preliminariile. Al 10-lea a fost, mereu, Edi Iordănescu!

Totul pentru națională

Am avut o campanie fără eșec, deși acesta ne-a bântuit în multe partide. Am scăpat și în Kosovo, și cu Israel acasă, dar mai ales în Elveția. Nu mai contează. E istorie, statistică, maculatură. Ce facem de acum încolo, ce facem la Euro? Ce așteaptă de la „tricolori” și de la selecționerul Edi Iordănescu zecile de mii de fani români care vor fi la München, la Köln, la Frankfurt, dar și milioane de suporteri din fața televizoarelor?

În primul rând, parafrazând titlul filmului de succes, fanii vor să vadă „inimă” la băieți. Vor să vadă abordarea aceea pentru care cânți imnul alături de ei la începutul fiecărei partide. Nu mai contează nimic, decât să dai totul în minutele acelea când joci pentru România! Cei din vestiar știu despre ce e vorba, au arătat-o în preliminarii.

Mai mult fotbal, mai puțină ciupeală

Ca la fiecare început de drum, fanul de pretutindeni debordează de optimism. Vorbește de faze finale, de victorii, de calificări, de fotbal și spectacol. Bineînțeles că vrem să vedem fotbal și spectacol în jocul „tricolorilor”, ca orice microbist. Dar trebuie să punem în balanță și adversarii. Aici e treaba lui Edi Iordănescu să găsească strategia potrivită pentru fiecare partidă, astfel încât să scoatem maximum de puncte, dar să dăm și suporterului doza de fotbal pe care și-o dorește.

E limpede și firească dorința. În limbaj de peluză, lucrurile sună elocvent: nu vrem să stăm mai mereu cu fundul în poartă pentru a ciupi punctul ăla care te ține în viață sau contraatacul învingător. Dar nu insist. Edi și-a făcut lotul și știe mai bine ca oricine ce așteaptă de la toți „tricolorii” cu care a plecat la luptă în Germania.

Din dragoste pentru peluză

Mai e un aspect care întotdeauna a creat familia între fanul din tribună și tricolorul de pe gazon. Vreau ca băieții conduși de Stanciu pe gazon să nu uite nicio secundă respectul pe care-l datorează suporterului care bate mii de kilometri, cheltuie mii de euro și vine pe stadion ca să-i încurajeze.

Vor fi și eșecuri, pentru că e de domeniul SF-ului să credem că ne vom întoarce din Germania cu trofeul și medaliile de aur la gât.😊 Practic, e imposibil! Deci vor fi și eșecuri, vor fi și reproșuri pe care tribuna galbenă le vor face lui Edi Iordănescu și jucătorilor. Nu vreau să mai văd din partea unora reacții arogante sau „declarații de milionari” pentru plebea din peluză. Băieți, trebuie să vă abțineți dacă aveți impulsul acela de răfuială publică! Contează enorm!

Țineți minte 5 cuvinte: inimă, fotbal, strategie, respect, calificare!

Și ar mai fi ceva ce așteptăm de la tricolori și de la selecționer. Nu în ultimul rând, poate e cea mai legitimă așteptare. Vrem calificarea din această grupă! Vorba aceea de lemn: grupa putea fi mult mai grea, dar mai accesibilă era destul de greu.😊 Edi Iordănescu se poate plânge de unele lucruri, dar nu de șansă la tragerile la sorți. Pornind de la grupa din preliminarii și ajungând la aceasta din Germania. Nu spune nimeni că batem tot acum, dar eu cred că putem merge mai departe.

Sunt câteva doleanțe de bun simț pe care fanul român le are pentru acest European de la echipa națională. Vor fi în stare „tricolorii” să se ridice la nivelul așteptărilor noastre? Eu cred că da! E un mesaj mai mult de fan decât de jurnalist.

Edi, „tricolori”, țineți minte cinci cuvinte: inimă, fotbal, strategie, respect, calificare!

Please follow and like us:
Pin Share