PornHub, Visa şi fonduri speculative, vizate de procese în SUA. Sunt acuzate că au profitat de pe urma abuzurilor împotriva copiilor

PornHub, Visa şi fonduri speculative, vizate de procese în SUA. Sunt acuzate că au profitat de pe urma abuzurilor împotriva copiilor

Procesele au fost intentate la instanţa federală din California împotriva PornHub, Visa şi a două fonduri speculativ de 11 persoane care spun că imagini cu abuzuri sexuale ale căror victime au fost în perioada în care erau minore au fost încărcate pe PornHub, care alături de Visa şi două fonduri speculative, a profitat cu bună ştiinţă de pe urma conţinutului, potrivit acuzațiilor, notează agenția Reuters, citată de News.ro.

Aceste procese fac parte dintr-o serie de acțiuni recente în mai multe instanţe din Statele Unite în care PornHub şi compania-mamă MindGeek sunt acuzate că au făcut profituri de pe urma materialelor de abuz sexual asupra copiilor, sau CSAM.

Este vorba despre o serie de procese individuale. În 2021 au fot inițiate și acțiuni colective împotriva MindGeek, aflate pe rol la tribunalele federale din Alabama şi California.

În procesele individuale din California, Visa este acuzată că facilitează monetizarea conţinutului de către MindGeek.

Totodată, fondurile speculative Redwood Capital Management şi Colbeck Capital Management sunt acuzate că au sprijinit financiar cu sute de milioane de dolari MindGeek, cu toate că știau că compania profită de pe urma CSAM.

Un purtător de cuvânt a afirmat că MindGeek „aşteaptă cu nerăbdare ca faptele să fie difuzate pe deplin şi în mod corect” în instanţă și că aceasta are o moderare solidă a conţinutului pentru „a atenua capacitatea actorilor răi de a abuza de platforma noastră şi de a posta materiale nedorite”.

Reuters precizează că reprezentanţii companiilor Visa, Redwood şi Colbeck nu au răspuns imediat solicitărilor pentru un punct de vedere.

În urmă cu două luni, ziarul american New York Times a publicat un articol în care vorbea despre înmulțirea materialelor de abuz sexual asupra copiilor pe Pornhub.

În acțiunile colective din instanță, reprezentanții MindGeek au susținut că compania nu poate fi trasă la răspundere pentru acţiunile utilizatorilor săi.

Cei care au intentat acțiunile juridice solicită despăgubiri şi restituiri pentru banii pe care MindGeek i-a obţinut din videoclipurile cu persoanele respective, precum și o ordonanță prin care compania să şteargă conținutul în care nu a verificat vârsta şi consimţământul participanţilor.

Foto: 123rf.com

  

  

Please follow and like us:
Pin Share