Accident teribil la Iași. Trei persoane au murit după ce un motoscuter s-a izbit violent de un cap de pod

Accident teribil la Iași. Trei persoane au murit după ce un motoscuter s-a izbit violent de un cap de pod

Potrivit anchetatorilor, în accident a fost implicat și un pieton, pe lângă două persoane aflate pe motoscuter. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de intervenție. Momentan nu se cunoaște cauza producerii accidentului, însă polițiștii vor trage o concluzie în următoarele zile, după ce vor finaliza ancheta.

Trei persoane au murit după ce un motoscuter s-a izbit violent de un cap de pod

”Accident rutier în localitatea Scheia, comuna Al. I. Cuza, motoscuter intrat într-un cap de pod, 3 victime inconştiente, neîncarcerate. La locul solicitării s-au deplasat 1 ASAS, EPA și 2 echipaje SAJ. Sunt trei victime cu leziuni incompatibile cu viața”, au transmis reprezentanții ISU Iași, conform BZI.

Tot mai multe accidente înregistrate în ultima perioadă pe drumurile României, țară unde la fiecare 24 de ore mor câte 4 oameni în astfel de tragedii rutiere. Cel mai recent exemplu, accidentul din Prahova de pe DN72, acolo unde o femeie în vârstă de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care un copil, au fost grav rănite.

Conform News.ro, accidentul s-a produs în zona localității Brătășanca. ”La faţa locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD şi o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Echipajele SMURD au intervenit aici de urgență pentru a salva viața șoferiței încarcerate, însă aceasta nu a mai putut fi salvată. Astfel, medicii de pe ambulanță au declara decesul victimei. Polițiștii spun că autoturismul condus de femeie s-a ciocnit de un TIR, astfel că tânăra nu a mai avut nicio șansă.

Șir lung de accidente mortale pe drumurile din România la începutul verii

”Din nefericire, a fost declarat decesul victimei încarcerate, o femeie în vârstă de aproximativ 39 ani. În urma evaluării medicale de la faţa locului, toţi ocupanţii din autoturism sunt transportaţi la spital, au suferit diverse traumatisme, însă sunt în stare de conştienţă. Şoferul TIR-ului este asistat medical şi, pentru moment, a refuzat transportul la spital”, mai arată ISU Prahova.

Conform unui comunicat al IGPR, anul trecut în România mureau peste 1.540 de persoane și alte circa 3.550 erau rănite în accidente rutiere produse pe drumurile din ţară. De asemenea, potrivit Inspectoratului, în anul 2023 au fost reţinute 225.887 de permise de conducere, dintre care 16.780 pentru contravenţia de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea au fost descoperite 8.368 de infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, însumând, astfel, 25.148 de fapte de încălcare a legislaţiei din cauza consumului de alcool. Așadar, românii se urcă în continuare băuți sau drogați la volan, fără a fi speriați de pedeapsa cu închisoarea sau că ar putea ucide pe cineva.

”Au fost constatate 53.961 de infracţiuni privind siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, cele mai multe fiind reprezentate de infracţiunile privind conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului 8.368 (15,5%), pe linia conducerii fără permis de conducere – 4.702 (8,7%), urmate de conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive – 3.699 (7%)”, mai este precizat în comunicat.

Please follow and like us:
Pin Share