Elena Lasconi precizează condițiile în care va candida la Cotroceni. „Nu cred că alianța cu PMP și Forța Dreptei mai poate funcționa”

Elena Lasconi precizează condițiile în care va candida la Cotroceni. „Nu cred că alianța cu PMP și Forța Dreptei mai poate funcționa”

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung Muscel, care candidează la președinția USR, a vorbit, luni, despre rezultatele slabe ale partidului la alegerile din 9 iunie, spunând că va face „reconstrucție” în cadrul formațiunii politice. Lasconi a comentat și alianța cu PMP și cu Forța Dreptei, precizând și condițiile în care va candida la alegerile prezidențiale.

Locomotiva partidului

Elena Lasconi, primarul reales cu un scor foarte bun la Câmpulung Muscel, care candidează la șefia USR, după demisia lui Cătălin Drulă, este deja văzută ca o locomotivă a partidului și o speranță pentru redresare, după rezultatele slabe obținute la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

Săptămâna aceasta, în cadrul unei campanii electorale interne, cei zece candidați la șefia partidului își vor expune planurile pentru următoarele luni. Un prim tur al alegerilor din cadrul USR va avea loc la 24-25 iunie iar un posibil tur doi se va desfășura la 27-28 iunie, a anunțat partidul.

„Președintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul. După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie”, potrivit unui comunicat USR.

„Eu chiar voi face reconstrucție în USR”

Elena Lasconi a prezentat, luni, argumente în favoarea alegerii ei la președinția USR în fața contracandidaților, și în ce condiții își va asuma o candidatură la alegerile prezidențiale, spunând că-i este necesară o majoritate în Biroul Național și sprijinul Secretariatului General.

„În primul rând, eu chiar voi face reconstrucție în USR și sunt sigură că și pe 29 iunie, când se va alege noul Birou Național. Pentru cei care nu știu cum funcționează USR, conducerea o reprezintă președinte, Biroul Național și Secretariatul General. Eu am spus că atunci când ai controlul, adică nu e suficient să fii președinte, trebuie să ai și majoritate în Biroul Național și să ai și Secretariatul General alături de tine, atunci aș putea să-mi asum și candidatura pentru prezidențiale. Altfel e doar o schimbare de fațadă”, a declarat Elena Lasconi la B1TV.

„Nu cred, în momentul ăsta, că poate funcționa alianța cu PMP și FD”

Primarul din Câmpulung Muscel s-a referit cu scepticism la alianța cu Partidul Mișcarea Populară (PMP) și cu Forța Dreptei, după „rezultatul catastrofal” la alegerile din 9 iunie, dar că ea rămâne „un om al dialogului” care poate coagula în jurul său pe cei care împărtășesc aceleași valori.

„Nu cred, în momentul ăsta, că poate funcționa (alianța cu PMP și Forța Dreptei), dar colegii mei n-o să afle de la televizor, cum am aflat eu că o să fim în alianță. Eu sunt un om al dialogului și știu, și simt să unesc oamenii în jurul meu și în jurul celor care au aceleași valori ca mine. Sunt sigură că o să găsim o soluție, dar nu văd ca acum să mai mergem în aceeași formulă, având în vedere rezultatul catastrofal din 9 iunie”, a spus Lasconi.

„Dar subliniez că în PMP și FD există oameni de valoare și sunt mulți oameni care au candidat independent și pe care-i invit alături de noi în acest proiect. Fac un apel la oamenii de bună credință care cred în valorile USR să se alăture echipei, să intre în USR, să-și asume să facă politică pentru că politica ne afectetază și influențează în fiecare zi”, a adăugat ea.

Rezultatele alianței de dreapta, „incompetență”

Referindu-se la rezultatele slabe ale USR/Alianța Dreapta Unită la recentele alegeri, Elena Lasconi le-a rezumat într-un singur cuvânt, „incompetență”, dar s-a declarat optimistă că situația va evolua spre bine, cu condiția, spunea ea, ca „liderii să fie în permanență în legătură cu oamenii”.

„Dacă ar fi să folosesc un singur cuvânt, se numește incompetență și dacă vrem să reconstruim, trebuie să fim mereu printre oameni, să știm să ascultăm. USR e un partid prolibertate și prodemocrație. Sunt absolut sigură că lucrurile se vor schimba în bine pentru că… știți ce le lipsește majorității politicienilor? Empatia, păsarea de oameni, iubirea de oameni. Liderii, dacă vor să fie lideri, trebuie să fie în permanență în legătură cu oamenii”, a declarat Elena Lasconi.

Please follow and like us:
Pin Share