Țara unde locuitorii au cel mai mic IQ. Unii oameni nici nu știu să vorbească și nici nu îi înțeleg pe cei din jurul lor

Țara unde locuitorii au cel mai mic IQ. Unii oameni nici nu știu să vorbească și nici nu îi înțeleg pe cei din jurul lor

Țara unde locuitorii au cel mai mic IQ, conform cercetătorilor. Aceste studii nu au fost făcute cu scopul de a judeca, ci pentru a înțelege mai bine sistemul educațional, economia și valorile culurale ale acestor regiuni.

Țara unde locuitorii au cel mai mic IQ

Nivelul IQ-ului este determinat de o combinație complexă de factori genetici și factori de mediu. În același timp, stimularea intelectuală în familie și în comunitate, dar și nutriția adecvată joacă un rol crucial în dezvoltarea IQ-ului unei persoane.

Ei bine, țara unde locuitorii au cel mai mic IQ este Nepal, scrie bssinessday.ng. Se pare că nepalezii au un IQ mediu de 42.99, în timp ce media mondială este de 82.12. Acest lucru se datorează, în principal, din cauza lipsei de educație, mai ales în zonele rurale.

Nepal este o țară din sudul Asiei, cu o mare parte din teritoriu acoperit de Munții Himalaya. Este înconjurată de India la sud și vest, și de China (Tibet) la nord. Chiar dacă se bucură de o cultură bogată și peisaje impresionante, populația se confruntă cu provocări semnificative în furnizarea unui nivel de educație adecvat.

În plus, sărăcia, accesul limitat la îngrijire medicală și deficiențele nutritive sunt alte probleme care au contribuit la scorurile scăzute ale IQ-ului în Nepal.

După Nepal, în coada clasamentului se află alte două țări, situate în Africa de Vest: Liberia și Sierra Leone. Locuitorii acestor țări învecinate au fost la egalitate, înregistrând un IQ mediu de 45,07. Un IQ scăzut poate indica dificultăți în învățare, comunicare și în rezolvarea problemelor cognitive.

Pe locul 3 se află Guatemala, situată în America Centrală, cu un scor mediu de 47,72. Guatemala se confruntă, de asemenea, cu niveluri ridicate de sărăcie și inegalitate socială, precum și cu acces limitat la educație.

Conform celor de la digi24.ro, România se află pe ultimele locuri din Europa, cu un IQ mediu de 91. În topul clasamentului se află finlandezii, cu 101, urmați de Estonia, Olanda și Elveția cu un IQ mediu de 100.

Please follow and like us:
Pin Share