Acuzații grave la o fundație din Botoșani: copii bătuți, umiliți și puși să stea 8 ore pe zi în genunchi

Acuzații grave la o fundație din Botoșani: copii bătuți, umiliți și puși să stea 8 ore pe zi în genunchi

Vin acuzații extrem de grave față de o fundație din Botoșani, acolo unde mai mulți copii ar fi fost bătuți, umiliți și puși să stea 8 ore pe zi în genunchi. Minorii erau obligați să ia parte la și o serie de acțiuni religioase.

Mai mulți copii exploatați și umiliți la o fundație din Botoșani. Minorii ar fi fost obligați să ia parte la acțiuni religioase

Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat duminică, 16 iunie 2024, percheziții de amploare la o fundație din Botoșani. Oamenii legii au descoperit aici lucruri de-a dreptul șocante.

Se pare că mai mulți copii erau exploatați prin muncă, puși să stea ore în şir în genunchi și obligați să ia parte la acțiuni religioase. Cel puțin 5 minori au trăit un calvar în ultimii doi ani.

La o vârstă extrem de fragedă, copiii erau obligați să descarce TIR-uri cu marfă, dar şi să facă diferite treburi prin gospodăriile membrilor fundației. În urma acestui caz scos la iveală de verificările din weekend, două persoane au fost reţinute și alte trei plasate sub control judiciar.

Ancheta deschisă de DIICOT şi de Poliția Română vizează trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului şi supunerea la muncă forţată sau obligatorie, împiedicarea exercitării libertăţii religioase.

În perioada 2022 – 2024, una dintre persoane, administrator al unei fundaţii din municipiul Botoşani, ar fi recrutat persoane minore, beneficiare ale unor măsuri de ocrotire, pe care le-ar fi adăpostit într-un centru rezidenţial aparţinând fundaţiei, în scopul exploatării prin muncă, dar şi pentru obţinerea şi folosirea în interes propriu a unor donaţii (cu precădere din străinătate) constând în sume de bani şi bunuri”, anunță DIICOT, într-un comunicat emis luni.

Procurorii mai spun că administratorul fundaţiei, precum şi angajaţii sunt anchetaţi pentru “agresiuni repetate fizice şi psihice, exploatarea prin muncă, în mod forţat, constrângerea minorilor să stea în genunchi timp de cinci până la opt ore, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală”.

Copii erau bătuți dacă nu mergeau la biserica din cultul care făcea parte șeful fundației

Copiii mai erau obligați să ia parte, de mai multe ori pe săptămână, la serviciile religioase ale cultului bisericii din care face parte șeful fundației și să îndeplinească anumite acte religioase legate de exercitarea acestui cult. În cazul în care refuzau, copiii erau supuși unor agresiuni fizice și psihice, mai punctează DIICOT.

În ultimii doi ani, copiii erau duși în diferite locații de pe raza județului Botoșani. Aici, erau obligați ”să presteze munci dificile, în folosul inculpatului ce deținea funcția de administrator al fundației și al familiei sale (manipularea unor motostivuitoare pentru descărcarea tirurilor cu marfă, dezmembrarea unui acoperiș, ridicarea și transportarea de materiale de construcții folosite la edificarea unui imobil, renovarea acoperișului unei bisericii, activități de îngrijirea animalelor, montaj de pavele, ș.a.)”, mai spun procurorii.

Activitățile pe care minorii erau obligați să la facă: manipularea unor motostivuitoare pentru descărcarea tirurilor cu marfă, dezmembrarea unui acoperiş,
ridicarea şi transportarea de materiale de construcţii folosite la edificarea unui imobil, renovarea acoperişului unei bisericii, activităţi de îngrijire a animalelor sau montaj de pavele.

Please follow and like us:
Pin Share