BEC discută din nou situația alegerilor de la Costinești. Primăria a fost câștigată de PNL la o diferență de un singur vot

BEC discută din nou situația alegerilor de la Costinești. Primăria a fost câștigată de PNL la o diferență de un singur vot

Biroul Electoral Central (BEC) anunță că revine în ședința de marți, 18 iunie, asupra situaţiei alegerilor de la Costineşti, la trei zile după ce a respins cererea PSD de anulare a scrutinului electoral din această localitate, transmite site-ul local Replica.

BEC l-a desemnat câștigător al Primăriei Costinești pe candidatul PNL, Gheorghe Mechenici, la o diferență de un singur vot.

Voturile au fost numărate de mai multe ori la Costinești. Inițial, primele rezultate îl dădeau câștigător pe actualul primar, Jeanu Dumitru (PSD), dar la următoarea renumărare, a mai apărut un vot, pentru liberalul Gheorghe Mechenici.

Ulterior, după descoperea votului care a dus la situația de egalitate, voturile au mai fost numărate, rezultatul fiind, din nou, altul.

Pe lista suplimentară au fost descoperite mai multe persoane care nu ar fi avut drept de vot în Costinești, inclusiv cetățeni ucraineni, potrivit sursei citate.

„Conform ultimului proces verbal de îndreptare eroare materială de astăzi 17.06.2024 al BECL Costineşti, scorul pentru primar este 772 la 771, diferenţă de un vot. Conform listelor electorale suplimentare pentru locale, la poziţia 24 a votat fără a avea dreptul cetăţeanul ucrainean (…). Pe listele electorale suplimentare pentru europarlamentare, fără a avea drept de vot, cetăţeanul ucrainean (…) a votat la poziţia 42”, a transmis luni Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa.

Pe 15 iunie, BEC a respins cererea de anulare a alegerilor în Costineşti, formulată de PSD – filiala Constanţa, care a reclamat fraudă electorală într-o secţie din Costineşti şi una din Schitu.

Reprezentanții BEJ au declarat că locțiitorul BECL Costinești a constatat faptul că 2 cetățeni ucraineni au votat fără a avea dreptul, punându-se în discuție reluarea votării. „Locțiitorul BECL Costinești a constatat faptul că 2 cetățeni ucraineni au votat fără a avea dreptul. Dumnealui a pus în discuție reluarea votării“, au transmis reprezentanții BEJ.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share