Dennis Man, ca Gică Hagi la Mondialul din 1994! Ce a reuşit starul Parmei în debutul la Euro 2024

Dennis Man, ca Gică Hagi la Mondialul din 1994! Ce a reuşit starul Parmei în debutul la Euro 2024

România a spulberat cu 3-0 Ucraina în debutul la Campionatul European din 2024. A fost cea mai categorică victorie a “tricolorilor” la un turneu final Mondial sau European. Omul meciului a fost ales Nicu Stanciu.

Dennis Man, ca Gică Hagi la Mondialul din 1994! Ce a reuşit starul Parmei în debutul la Euro 2024

Dar, o performanţă remarcabilă a reuşit şi Dennis Man. Atacantul celor de la Parma nu a marcat, dar a avut un rol crucial în victoria istorică a României şi a reuşit ceva ce nu s-a mai văzut de 30 de ani.

Dennis Man este primul jucător român cu două pase decisive într-un singur meci la un turneu major de la Gheorghe Hagi împotriva Columbiei, la meciul câştigat de România la Cupa Mondială din 1994.

Dennis Man a pasat decisiv la golul care a deschis balul, reuşit de Nicu Stanciu, în minutul 29. Bomba căpitanului s-a oprit în vinclul lui Lunin şi a dus la o explozie de bucurie în tribunele de pe Allianz Arena.

Apoi, în minutul 57, Dennis Man a creat faza golului trei. Atacantul a reuşit două driblinguri în careu înainte să îi paseze decisiv lui Denis Drăguş, care a împins mingea în poartă pentru un neverosimil 3-0.

Dennis Man, debut la un turneu major

Este debutul lui Dennis Man la un turneu major. Atacantul celor de la Parma a fost unul dintre cei mai importanţi oameni ai echipei italiene în sezonul în care au reuşit revenirea în fotbalul de elită, Serie A.

Cu acest succes, România are şanse uriaşe de calificare în faza eliminatorie de la Euro 2024. Chiar dacă “tricolorii” nu vor lua niciun punct în următoarele partide, şansele sunt uriaşe să mergem mai departe cu 3 puncte.

Următorul meci al naţionalei României este împotriva Belgiei, sâmbătă, de la ora 22:00, la Koln. Cu un punct împotriva “dracilor roşii”, “tricolorii” sunt calificaţi după doar două meciuri mai departe.

Reamintim faptul că în optimi se califică echipele de pe primele două locuri ale grupei plus cele mai bune patru formaţii clasate pe locul trei. Astfel, elevii lui Edi Iordănescu au făcut un pas uriaş în acest sens.

Please follow and like us:
Pin Share