Orașul din Europa unde mănânci cel mai bine. Aici găsești cele mai delicioase preparate culinare

Orașul din Europa unde mănânci cel mai bine. Aici găsești cele mai delicioase preparate culinare

Te-ai întrebat vreodată în ce oraș european găsești cea mai bună mâncare? Turiștii care au fost aici au fost fascinați de gustul bun al preparatelor, iar unii au venit din cele mai îndepărtate zone ale lumii pentru a le savura.

În ce oraș european se află cea mai delicioasă bucătărie

În timp ce unii turiști vin să viziteze anumite zone pentru a admira peisajele pe care le-au văzut doar pe internet sau prin cărți, alții sunt curioși de gastronomia locală, pe care la fel au văzut-o doar în mediul online sau print.

Publicația londoneză Time Out a realizat un clasament al celor mai bune orașe din lume din punct de vedere al mâncării. Topul a fost făcut în urma unui sondaj prin care au fost intervievați oameni din întreaga lume. Time Out a realizat, mai exact, un top 10, în care se află și un oraș din Europa.

Ce poți mânca în Napoli

Ce bucate culinare poți mânca în Napoli, unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia? Preparatele sunt diversificate și, evident, nu lipsesc tradiționalele paste sau pizza. Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să experimentezi bucătăria de aici, iată câteva sugestii.

Pizza Margherita și originală, căci în Napoli a luat ”naștere” acest sortiment de pizza, simplu și gustos. Cu siguranță ți se va face sete, așa că nu ezita să-ți comanzi la restaurant și o băutură tradițională, limoncello.

De asemenea, poți încerca în Napoli și pizza Marinara, Capricciosa sau Quatro Formaggi, Pizza con Patatine Fritte sau Pizza Fritta. Totodată, trebuie să încerci și bruschetele din Napoli, care au nu doar un decors frumos, ci și gustos.

”Poți opta fie pentru bruschetta clasică, doar cu roșii, ulei de măsline și busuioc, fie te poți bucura de o explozie de arome și comanda „specialitatea bucătarului” în materie de bruschete. Orice ai alege, sigur va fi delicios!”, potrivit danaparaschiv.ro.

Totodată, nu uita să te delectezi și cu un desert tradițional napoletan. Cel mai cunoscut este ”baba”, o prăjitură pufoasă, însiroptată și dulce, combinată cu diferite arome, precum ciocolată și vanilie.

”Este o prăjitură pufoasă, însiropată și extrem de dulce de care te vei îndrăgosti imediat! Eu am comandat cu ciocolată și vanilie și a devenit desertul meu favorit din Napoli”, mai relatează același blogger.

Please follow and like us:
Pin Share